De 5 Beste Pedicure Tips voor Mooie Zomerse Voeten!

Pedicure Nagels Zomer Voeten

Velen van ons verwaarlozen onze voeten een beetje in de winter. Ze worden dan ook dagelijks verstopt onder dikke sokken en zware laarzen: bijna niemand krijgt ze te zien. Ook hoeven we ons geen zorgen te maken over blaren, eelt of splinters door het lopen op blote voeten. In de zomer komt hier verandering in en moeten onze onderdanen weer toonbaar zijn. Daarom deze 5 handige pedicure tips voor mooie, verzorgde voeten!

1. Scrub je voeten zacht en glad

Na de winter zijn je hielen, zijkanten van je voeten en grote tenen waarschijnlijk ruw en schilferig. Een lekkere scrub helpt dode huidcellen verwijderen en maakt je voeten weer zacht en glad. Maak zelf een scrub met basterdsuiker, olijfolie en een beetje citroensap en wrijf dit over vochtige voeten. Laat even intrekken en spoel dan af. Gebruik daarna eventueel een puimsteen of voetvijl voor achtergebleven eeltplekken.

2. Verwen je voeten met olie

Nu de dode huidcellen weg zijn, kunnen je voeten beter voedende bestanddelen absorberen. Maak een voetenbadje met warm water en een scheutje arganolie voor de beste resultaten. Arganolie is bijzonder rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die je huid voeden, herstellen en beschermen. Ook je nagels varen er wel bij: deze worden sterker en glanzender.

3. Verzorg je nagels

Nu de huid van je voeten zacht en glad is, is het tijd om extra aandacht te besteden aan je nagels. Verwijder eventueel vuil met een nagelborsteltje of bokkenpootje. Knip je nagels dan recht af en vijl ze bij. Knip de hoekjes niet af, want daardoor kunnen ingegroeide nagels ontstaan. Ga je je nagels lakken, breng dan eerst een transparante basislaag aan om vergeling te voorkomen.

Beschermde Nagels

4. Fleurige kleurtjes op je nagels

Sprankelende kleuren maken je voeten fleurig en zomers. Veel vrouwen durven op de nagels van hun voeten fellere nagellak te dragen dan op hun handen. Experimenteer dus met fleurige, fruitige kleurtjes voor een tropisch effect. Breng voor het lakken een laagje vette bodylotion aan rond je nagels. Zo voorkom je vlekken op de huid als je per ongeluk uitschiet. Houd je niet van het gevoel van tenenspreiders? Dan kunnen bolletjes watten uitkomst bieden! Eindig met een laagje topcoat, zodat je lang plezier hebt van je nagellak.

5. Geef jezelf een voetmassage

Bij je vrouwelijke zomerjurken en rokken staan open schoenen met hoge hakken misschien wel het mooist. Aan het einde van de dag kunnen je voeten echter behoorlijk gaan klagen. Gelukkig kun je jezelf eenvoudig een ontspannende voetmassage geven met behulp van een tennis- of golfbal. Ga in een stoel zitten, leg een voet op de bal en rol deze heen en weer, van hiel tot teen en terug. Adem diep in en uit om je spieren te helpen ontspannen en van zuurstof te voorzien.

Stralende zomervoeten

De zomer komt eraan, dus het is tijd om te zorgen voor voeten die gezien mogen worden. Met de bovenstaande tips kun je ze zelf eenvoudig verwennen en verfraaien. Met een scrub, natuurlijke olie en sprankelende nagellak maak je ze stralender dan de zon. Wat ga jij doen om je voeten zomerklaar te maken?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan op social media!