De 7 best bewaarde Geheimen voor Sterke Nagels!

Mooie Witte Bloem In Handen Die Open Gaat

Mooie, sterke nagels zijn belangrijk voor een representatief uiterlijk. Toch kampen veel vrouwen juist met kwetsbare nagels, die snel breken of scheuren. Dit kan allerlei oorzaken hebben, van teveel of juist te weinig vocht, tot agressieve reinigers en een gebrekkig dieet.

Gelukkig zijn breekbare nagels goed te voorkomen! Hieronder vind je de 7 best bewaarde geheimen voor natuurlijk sterke nagels.

1. Drink voldoende vocht

Dat je huid mooier wordt van voldoende vocht wist je waarschijnlijk al, maar voor je nagels geldt hetzelfde. Ook deze moeten goed gehydrateerd zijn om glanzend en sterk te blijven. Dit betekent dat het belangrijk is om dagelijks genoeg water te drinken, minimaal 1,5 liter.

2. Bescherm je handen

Moet je in het huishouden, tijdens je werk of in je vrije tijd vaak lange perioden met je handen onder water doorbrengen? Dan kan dit zowel je huid als je nagels uitdrogen. Draag daarom waar mogelijk handschoenen. Hiermee vermijd je ook schade tijdens kluswerk of tuinieren. Gebruik bovendien je nagels niet als gereedschap bij het openen van verpakkingen als het ook anders kan.

3. Hydrateer je handen regelmatig

Vaak is het onmogelijk om te voorkomen dat je handen regelmatig nat worden of in aanraking komen met bijvoorbeeld koude temperaturen, die ook voor uitdroging kunnen zorgen. Hydrateer ze daarom regelmatig met een goede handcrème of natuurlijke olie.

Arganolie is een echte held voor je nagels. Smeer enkele druppeltjes uit over je nagels en nagelriemen. Ze worden hier sterker van en zullen prachtig glanzen!

4. Vermijd agressieve reinigers

Sommige mensen proberen het wassen van hun handen te vervangen door het gebruiken van bijvoorbeeld een antibacteriële gel. Deze bevatten vaak behoorlijk wat alcohol, dat de huid en nagels uitdroogt. Je kunt deze dus beter vermijden.

Nagelbescherming

5. Wees wijs met nagellak(remover)

Nagellak is mooi, maar voor je nagels is het niet altijd even goed. Deze kunnen er gelig en zwak van worden. Heb je al lak op, maar wil je dit verwijderen? Vermijd dan removers met aceton, dat de nagels ook uitdroogt. Pulken of krabben aan je nagellak is ook uit den boze: hiermee verwijder je een natuurlijk beschermlaagje van je nagels.

6. Houd je dieet in balans

Onze nagels hebben bepaalde bouwstoffen nodig om sterk en gezond te blijven, zoals calcium en biotine, een vorm van vitamine B. De eerste vind je onder andere in zuivel- en sojaproducten, de tweede bijvoorbeeld in bloemkool, linzen en pinda’s. Je moet hier veel van eten om voldoende binnen te krijgen, dus je kunt ook kiezen voor een speciaal voedingssupplement dat deze stoffen bevat.

7. Verwen je nagels extra met een badje

Overdag kun je je handen en nagels goed hydrateren met handcrème of een paar druppels natuurlijke olie, maar dit heeft niet vaak de tijd om goed in te trekken. Verwen je nagels daarom zo nu en dan intensiever met een nagelbadje voor het slapen gaan. Ook hiervoor kun je arganolie gebruiken. Dit is rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren en anti-oxidanten die je nagels beschermen, herstellen en voeden. Zo maak je een nagelbadje:

  1. vermeng gelijke delen arganolie en citroensap
  2. doop je nagels er gedurende 15 minuten in
  3. spoel ze af en dep ze handdoekdroog
  4. verdeel nog 2 druppels arganolie over je nagels en nagelriemen
  5. ga ermee slapen (eventueel kun je katoenen of plastic handschoenen aandoen, of ze in folie wikkelen om de olie nog beter te laten intrekken)

Natuurlijke mooie, sterke nagels

Kwetsbare, breekbare nagels komen bij veel vrouwen voor. Nagelversterkers die dit probleem beloven op te lossen, verbergen het vaak alleen maar. Een combinatie van natuurlijke oplossingen is het belangrijkste geheim voor sterke, mooie nagels. Dit betekent gezond eten en drinken, je nagels beschermen en hydrateren en ze regelmatig intensief verwennen met een oliebadje.

Wat doe jij om je nagels mooi en sterk te houden?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!