5 simpele Recepten met Culinaire Arganolie

Arganolie doet niet alleen wonderen voor je huid en haar, wist je al dat je er ook heerlijk mee kunt koken. Arganolie smaakt naar een combinatie van sesam, hazelnoten en vers gebakken brood. What’s not to love? Daarnaast is het ook ontzettend gezond. Het bevat tot drie keer meer omega vetzuren dan olijfolie. Daarmee helpt het hart- en vaatziektes en een te hoog cholesterol te voorkomen. De vitamine E helpt je lichaam in de strijd tegen vrije radicalen. Om de smaak en de werkzame stoffen te behouden, moet je arganolie niet boven 60 graden verhitten. Bij warm eten kun je de olie daarom het beste toevoegen nadat je het eten hebt gekookt of gebakken.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder 5 super simpele recepten voor je verzameld. Probeer er elke week eens een van te maken. Je zult snel merken dat arganolie zo lekker en gezond is, dat je het in steeds meer gerechten gaat gebruiken.

Tomaat-citroensalade

500 g kleine tomaten

2 takjes koriander, fijngeknipt

1 theelepel venkelpoeder

4 eetlepels arganolie

1 theelepel citroensap

Peper en zout

Verwijder het vel van de tomaten. Dat gaat heel makkelijk als je ze ongeveer een minuut in kokend water legt tot het vel is gebarsten. Meng de arganolie met het citroensap en voeg het venkelpoeder, peper en zout toe. Schenk de dressing over de tomaten en garneer met koriander. Heerlijk fris op een zomeravond.

Mozzarella-tomatensalade

2 tomaten

2 bolletjes mozzarella

3 ansjovisjes in olie

1 eetlepel arganolie

Peper en zout

Snij de tomaten en de mozzarella in kleine plakjes, meng ze en leg de ansjovisjes erbovenop. Sprenkel de olie eroverheen en voeg peper en zout toe naar smaak. Smullen maar!

Vrouw Die Fruit Eet Voor Anti-Oxidanten
Salsa

60 ml arganolie

100 g amandelen

100 g hazelnoten

2 handjes munt, fijngesneden

2 takjes dragon, fijngesneden

2 eetlepels witte balsamico azijn

Zeezout

Rooster de amandelen en de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Vermaal ze, zodra ze zijn afgekoeld, in de foodprocessor tot het formaat van grote broodkruimels.

Meng de noten met de rest van de ingrediënten en je hebt een heerlijke salsa die perfect smaakt bij bijvoorbeeld kip of vis.

Amlou: Marokkaanse zoete spread

200 g amandelen

180 ml arganolie

6 eetlepels honing

Mespunt zout

Dit is mijn lievelingsrecept! Rooster de amandelen en laat ze afkoelen. Maal ze dan fijn in je foodprocessor. Voeg beetje bij beetje de arganolie toe totdat je een mooie pasta krijgt. Voeg tot slot de honing en het zout toe. Ik vind het handig de honing even op te warmen, dan mengt het beter. En dan: Pak een stuk brood en tast toe! In het onwaarschijnlijke geval dat je de spread niet in één keer op krijgt, kun je het een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Chocolade-notenspread

50 g pure chocolade

50 g amandelen

1 eetlepel arganolie

Rooster de amandelen en maal ze fijn. Smelt de chocolade au bain-marie (wist je dat dit ook kan in de magnetron? Het schaaltje met chocolade zet je op een schaaltje met water. Doe de magnetron steeds 1 minuut aan en roer goed door). Meng de chocolade met de amandelen en voeg net zo veel arganolie toe als nodig is om een mooie saus te krijgen. Heerlijk over ijs, fruit of cake.

Kook jij wel eens met arganolie? Wat maak je dan? Laat het ons weten als je een van deze recepten hebt gemaakt!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]