Behoud je Lach en je Jeugdige Huid!

Behoud je lach en je jeugdige huid!

Er zijn tal van redenen voor ons om te lachen. Lachen kan je dag en zelfs de dag van iemand anders opfleuren. Maar lachen kan ook leiden tot de vorming van lijntjes rondom de ogen en de mond.

Natuurlijk is dit geen reden om te stoppen met lachen. Denk niet dat grijnzen de oplossing is om dit probleem te verhelpen.

Lees verder en leer hoe je kunt voorkomen dat rimpels en lijntjes je huid overnemen en hoe je je huid glad en jeugdig kunt houden en laten aanvoelen.

Hoe ontstaan rimpels?

Volumeverlies

Na verloop van tijd zal je huid zijn vet gaan verliezen en ook minder hyaluronzuur gaan produceren. Hyaluronzuur is een stof verantwoordelijk voor het vasthouden van vocht. In het artikel “Hyaluronzuur: alle feitjes op een rij” kan je meer lezen over deze stof.

Het feit dat je huid minder goed vocht kan vasthouden is de reden waarom een oudere huid dunner en droger wordt in vergelijking met een jongere huid. De huid begint rimpels, plooien en lijntjes te krijgen zodra het het volume gaat verliezen. Om dit te verhelpen, moet je je huid hydrateren.

Breng een ruime hoeveelheid vochtinbrengende crème, zoals Arganolie, op de huid aan om het te hydrateren en het tijdelijk voller te maken. Als je geen moeite hebt met injectables, kun je ook gebruikmaken van filler injecties op basis van Hyalurozuur.

Moeilijker “terug in de plooi”

Als de huid ouder wordt, beginnen de collageen- en elastinevezels af te breken. Het resultaat hiervan is dat de huid minder goed in staat zal zijn om bijvoorbeeld na een bepaalde gezichtsuitdrukking (bijv. glimlachen) terug in de plooi te komen.

Door blootstelling aan zonlicht wordt dit proces versneld. Je kunt de schade beperken door elke dag zonnebrandcrème op te smeren. Een breed-spectrum zonnebrandcrème wordt aanbevolen.

Huidverzorgingsproducten die vol met anti-oxidanten zitten, worden ook aanbevolen om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Marokkaanse Arganolie is zo’n product dat vol zit met anti-oxidanten en andere voedingsstoffen die goed zijn voor de huid.

Je kunt ook huidverzorgingsproducten gebruiken met ingrediënten die de productie van collageen, zoals vitamine A of peptiden, ondersteunen.

Terugkerende uitdrukkingen

Terugkerende gezichtsuitdrukkingen kunnen lijntjes veroorzaken. Als we lachen, plooit de huid zich op dezelfde plaats. Alle mensen lachen regelmatig en deze herhaalde beweging verslechtert de conditie van het weefsel onder de plooien. Na verloop van tijd zal een lijntje blijvend te zien zijn, zelfs als we gestopt zijn met lachen of als onze spieren ontspannen zijn.

Stop nu niet met lachen, omdat het lijntjes rond je ogen en mond kan veroorzaken. Het beste wat je kunt doen om kraaienpootjes en lijntjes rond je mond te minimaliseren, is om andere uitdrukkingen te beperken die het nog erger kunnen maken.

Je kunt bijvoorbeeld een zonnebril dragen om te voorkomen dat je je ogen gaat samenknijpen, want dit kan kraaienpootjes veroorzaken. Hoewel glimlachen je na verloop van tijd rimpels, lijntjes of kraaienpootjes kan bezorgen, kan dit nooit een goede reden zijn om te stoppen met glimlachen.

Deel dit artikel over een jeugdige huid behouden met je vrienden! Sharing is caring!