Arganolie voor Eeltige Voeten

Arganolie Aromatherapie voor Eeltige Voeten

Eeltige voeten. Alleen de gedachte eraan zorgt al voor kippenvel. Of het nu gaat om een fashionista die van 10 cm hoge stiletto’s houdt en last heeft van eelt op haar vermoeide, overmatig gebruikte voeten, een atleet met eelt op de voeten die meer wordt aangetrokken door sportschoenen of het ontspannen type dat zijn/haar eeltige voeten graag in slippers of ballerinaschoenen steekt, eelt is een onooglijk probleem dat de meesten van ons hebben.

Eelt wordt gevormd door constante wrijving op de huid. Dit verklaart waarom het meeste eelt op je voetzolen en hielen te vinden is. Maar het is niet het einde van de wereld, dus je hoeft nog niet na te denken over maatregelen waar scharen en messen bij aan te pas komen. Arganolie is een veilige manier om je eelt te verminderen, dus je kunt die scherpe materialen wel wegleggen…..voor nu dan.

Voor zachtere en eeltvrije voeten

Arganolie

Arganolie een geweldige vochtinbrenger voor de huid. Als je het dagelijks aanbrengt, zal het niet lang duren voordat je resultaat op je voeten zult zien. Langzaam maar zeker zul je je voeten zachter en gladder voelen worden. Bovendien voorkomt het de toekomstige vorming van eelt. Dus als je één van de gelukkigen bent met eeltvrije voeten, dan is het wellicht geen slecht idee om je voeten dagelijks te hydrateren met deze wonderolie.

Hoewel andere oliën ook geweldige vochtinbrengers zijn, heeft de olie uit Marokko net dat beetje extra wat de andere niet hebben. Arganolie, ook wel bekend als het ‘vloeibare goud’, heeft ook anti-rimpel eigenschappen. Dit betekent dat je niet alleen van je eelt afkomt, maar ook van rimpels op je voeten.

Scrubben

Naast het regelmatig hydrateren van je voeten met Arganolie kun je ook een- of tweemaal per week scrubben om het genezingsproces te versnellen. Eelt wordt gekenmerkt door een droge, dikke huid.

Scrubben zal helpen deze gebieden te verzachten door het verwijderen van dode huidcellen. Maar zorg ervoor dat je zachtjes wrijft. We willen niet dat je jezelf tijdens het scrubben bezeert.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!