7 Eenvoudige Manieren om Eczeem te Beheersen

Handen Eczeem

De symptomen van eczeem kunnen heel ongemakkelijk zijn. Als je last hebt van deze huidaandoening, zijn er aanbevelingen voor de huidverzorging die je kunnen helpen eczeem te beheersen en controleren.

Tips voor het beheersen van eczeem

1. Preventie is de sleutel.

Misschien heb je dit al eerder gehoord, maar preventie is echt de sleutel om eczeem te voorkomen. Om te voorkomen dat je eczeem uitbreekt, zou je je blootstelling aan dingen die irritatie aan je huid veroorzaken, moeten vermijden of minstens minimaliseren.

Schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, sterke zepen en wollen kleding zijn een aantal bekende zaken die huidirritatie veroorzaken.

2. Hydrateren en nog eens hydrateren

Je zou er een prioriteit van moeten maken om je huid te hydrateren. Een droge huid kan ervoor zorgen dat je eczeem opspeelt. Een droge huid heeft ook de neiging om te jeuken en je te verleiden om te krabben, wat ook een uitbraak kan veroorzaken. Houd een flesje met een vochtinbrenger bij de hand, ongeacht waar je naartoe gaat.

Extra Tip:

Een zeer krachtig middel dat helpt bij het behouden van een normale huid is Arganolie. Het zit boordevol voedingsstoffen die het behoud van een normale huid stimuleren, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Het bevat ook een aantal voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen.

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie het beste bij eczeem kunt gebruiken:

3. Niet krabben

We weten dat het moeilijk is om jeuk te weerstaan, vooral de jeuk veroorzaakt door deze huidconditie, maar beheers je tot het uiterste om niet te krabben. Krabben zal je huid alleen maar verder irriteren en er zelfs voor zorgen dat je huid breekt, scheurt en bloed, en zal je huid vatbaar maken voor infecties.

4. Krijg inzicht in de zaken die eczeem stimuleren

Een van de beste dingen die je kunt doen om een uitbraak van eczeem te voorkomen, is op te schrijven welke zaken een uitbraak stimuleren.

Als je een aantal zaken hebt geïdentificeerd die je eczeem bezorgen, kan je deze offensieve items vermijden of je blootstelling eraan beperken.

Als je denkt dat bepaalde voedingsmiddelen een uitbraak veroorzaken, raadpleeg dan je dokter voor een allergietest. Je kunt ook een eliminatiedieet proberen om te weten welke voedingsmiddelen een uitbraak stimuleren.

5. Zorg voor droge handen

Vaak worden de handen beïnvloed door eczeem. Je handen droog maken na het wassen, kan helpen een uitbraak te voorkomen.

6. Draag bescherming

Als je klusjes in huis doet met water en krachtige producten, zoals afwasmiddel, zeep, detergenten en andere reinigingsproducten voor in huis, die de huid kunnen irriteren, zorg er dan voor dat je handschoenen draagt.

7. Leer hoe je stress kunt beheersen

Stress maakt deel uit van het leven. Je zou moeten leren stress en stresssituaties beter te beheersen. In plaats van stil te staan bij het negatieve en te mokken, doe je iets positief en ga je aan de slag.

Er zijn eenvoudige en effectieve manieren om met stress om te gaan, zoals regelmatige lichaamsbeweging, meditatie, yoga en ademhalingstechnieken.

Heb jij nog andere huidverzorgingtips om eczeem te beheersen? Deel ze dan gerust met ons!