3 Belangrijke Factoren Bij het Vertragen van Huidveroudering

Als je een beetje langer aan je jeugdigheid vast wilt houden, dan zou je eerst volledig moeten begrijpen en accepteren dat je de tekenen van veroudering alleen maar kunt vertragen.

Als je hebt geaccepteerd dat de veroudering op een bepaald punt zal toeslaan en je niets kan doen om de tekenen ervan op je haar, huid en andere lichaamsdelen te stoppen, zul je niet zo gefrustreerd worden op het moment dat het gebeurt.

Je kunt de tekenen van huidveroudering vertragen door een goede voeding, gezonde levensstijl, goede huidverzorging en door effectieve huidverzorgingsproducten te gebruiken. Laten we deze items eens één voor één doornemen.

Goede voeding

Je voeding speelt een belangrijke rol in het vertragen van de tekenen van huidveroudering. Je huid heeft voedingsstoffen nodig die de gezondheid ervan bevorderen en beschermen tegen beschadiging.

Omgevingsfactoren zoals vuil, vervuiling, UV-stralen en vrije radicalen zijn slechts een paar zaken die van nature voorkomen in de omgeving en die ervoor zorgen dat je huid veel te verduren heeft.

Het eten waarmee je je lichaam voedt, zal ook de voeding zijn van je huid. Verwacht niet dat je het vertragen van de tekenen van huidveroudering fantastisch aanpakt, wanneer je maaltijden niet gezond zijn. Een evenwichtige voeding bestaande uit koolhydraten, eiwitten en vezels is ideaal.

Omega-3 vetzuren

Je moet er ook voor zorgen dat je omega-3 vetzuren in je dieet opneemt. Vette vis, zoals zalm en makreel zitten boordevol omega-3 vetzuren. Omega-3 is niet alleen goed voor de huid, het is ook goed voor het hart.

Vind je het lastig om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen? Denk dan ook eens aan een omega-3 supplement. De webshop vitaminecompleet biedt omega-3 supplementen van goede kwaliteit aan in capsulevorm.

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen komen van nature in de omgeving voor en ze worden zelfs door ons lichaam geproduceerd. Wanneer er te veel niveaus van vrije radicalen zijn en ze oxideren, dan is het moment daar dat ze schadelijk worden, niet alleen voor de huid maar voor het hele lichaam.

Vrije radicalen staan erom bekend kanker te veroorzaken, dus het is essentieel om je lichaam hiertegen te beschermen. Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen voordat zij ernstige schade kunnen aanrichten.

Eet fruit en groenten die boordevol anti-oxidanten zitten, zoals aardbeien, kiwi’s, tomaten, paprika’s, wortelen, squash, grapefruits, sinaasappelen, papaja’s, mango’s en meloenen.

Gezonde levensstijl

3 Belangrijke factoren bij het vertragen van huidveroudering Een gezonde levensstijl betekent een gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, voldoende rust en geen ongezonde gewoonten.

Stop met roken en het overmatig drinken van alcohol. Je moet ook niet te veel cafeïne en koolzuurhoudende drankjes drinken. Roken berooft je huid van de benodigde zuurstof, en alcohol en cafeïne drogen de huid uit.

Alcohol, cafeïne en nicotine kunnen ook veel schade aanrichten aan je interne lichaamsorganen, zoals de lever, longen en het hart.

Effectieve huidverzorgingsproducten

Marokkaanse Arganolie is een perfect voorbeeld van een zeer effectief huidverzorgingsproduct. Het zit boordevol anti-oxidanten, zoals vitamine E, polyfenolen en carotenoïden. Verder bevat het essentiële vetzuren die huidveroudering voorkomen.

Marokkaanse Arganolie bevat ook andere voedingsstoffen die een gezonde huid stimuleren, zoals ferulinezuur, sterolen,, prostaglandinen en squaleen.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt als anti aging product? Bekijk dan onze instructievideo hieronder:

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!