Zwangerschapsacne en Marokkaanse Arganolie

Zwangerschapsacne en Marokkaanse Arganolie

Zwangerschap en acne gaan hand in hand met elkaar. Als vrouwen zwanger worden, realiseren ze zich dat de zwangerschap acne met zich meebrengt, maar velen zullen nooit volledig begrijpen wat de relatie is tussen acne en zwangerschap.

Puistjes tijdens de zwangerschap komen vaker voor dan je denkt, ongeacht of acne vóór de zwangerschap een probleem was of niet. Tijdens het eerste trimester schieten de vrouwelijke hormonen met een sneltreinvaart omhoog. Het androgene hormoon progesteron kan de huidklieren activeren om meer olie te produceren, wat op zijn beurt acne stimuleert.

Normaal gesproken klaart de huid na het eerste trimester weer op, daar het progesteron dan geconcentreerd is in de placenta in plaats van in de eierstokken.

Naast hormonale schommelingen kunnen stress, angst en verschillende lichamelijke veranderingen allemaal een rol spelen bij infecties en de uitbarsting van puistjes op de huid. De positieve kant is dat ongeveer 70% van de zwangere vrouwen aangeeft dat hun acne en huid geleidelijk aan verbeteren naarmate de zwangerschap vordert.

Niemand wil dat een zwangere vrouw zich zorgen gaat maken! Laten we daarom overgaan op eenvoudige oplossingen om acne te voorkomen, af te wenden of ten minste onder controle te houden.

zwangerschapsacne-en-marokkaanse-arganolie1

Het behandelen van zwangerschapsacne 101

Er is niets beters dan de goede oude basis huidverzorging!

  • Hou je gezicht altijd zo schoon en vetvrij mogelijk. Reinig je gezicht met milde reinigingsproducten en vermijd astringente lotions en toners, omdat deze de huid kunnen irriteren.
  • Ga ervan uit dat je huid gedurende de zwangerschap gevoelig is, dus let op de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. Kies voor mildere alternatieven die bij voorkeur vrij zijn van parfum en andere giftige chemicaliën.
  • Als je acne erger is geworden, kun je de behoefte krijgen om over te schakelen op medicijnen. Voor de gezondheid van je ontwikkelende kleintje moet je zeer, zeer voorzichtig te werk gaan bij het selecteren van producten, daar de chemicaliën die in sommige producten zitten, geabsorbeerd worden door de huid en uiteindelijk in de bloedbaan terecht zullen komen.

    Hoewel sommige medicijnen relatief veilig zijn, moeten bepaalde behandelingen niet gebruikt worden door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Voor het kopen en gebruiken van medicijnen zou je eerst je dokter moeten raadplegen.
  • Natuurlijke producten zijn het beste. Dat is de reden waarom moeders geadviseerd worden de natuurlijke weg in te slaan en natuurlijke oplossingen te overwegen.
zwangerschapsacne-en-marokkaanse-arganolie2

100% natuurlijke Marokkaanse Arganolie

Eén van de toonaangevende en effectieve natuurlijke oplossingen voor huidproblemen is Marokkaanse Pure Arganolie. De olie, ook wel bekend als het vloeibare goud uit Marokko, wordt gemaakt van noten afkomstig uit de arganboom.

100% pure arganolie heeft herstellende en anti-verouderende eigenschappen. De olie bevat een hoog gehalte aan anti-oxidanten, zoals caroteen, vitamine E, essentiële vetzuren, fytosterolen en fenolische bestandsdelen, die de huid beschermen, herstellen, opnieuw aanvullen en vernieuwen.

Naast het behandelen van acne en het voorkomen dat deze verergert, kan het huidaandoeningen minimaliseren, zoals een droge huid, littekens, psoriasis, eczeem, striae en rimpels.

De olie is licht en enorm hydraterend. Het wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd, waardoor je huid na gebruik niet warm en plakkerig aanvoelt.

Voel je vrij om het te gebruiken als een gezichtsserum! Was je gezicht en dep deze droog. Breng een ruime hoeveelheid olie aan en masseer deze op de huid. Als je wilt kun je na 5-10 minuten je huid afdeppen met een tissue.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!