Top Gezondheidstips Die Mannen Zouden Moeten Weten

Top Gezondheidstips Die Mannen Zouden Moeten Weten

Zowel mannen als vrouwen hebben kwaaltjes, pijntjes en ziektes. Helaas blijkt uit de statistieken dat mannen minder snel naar de dokter gaan dan vrouwen. Mannen hebben de neiging allerlei kwaaltjes niet al te serieus te nemen totdat ze erger worden.

Als je man bent en nu zegt “Nee hoor, ik niet.”, laten we dan deze gezondheidstips voor mannen eens onder de loep nemen, en kijken of je ze op durft te volgen.

Geen transvet in je dieet.

Durf je deze uitdaging aan? Transvet zit in gebakken voedingswaren en in voeding met gehydrogeneerde olie. Enkele voorbeelden zijn gebakken friet, kippenvleugeltjes en varkensribbetjes. Andere voedingswaren met transvet is voedsel dat pindakaas, margarine of bakvet bevat.

Gebak en koekjes uit een winkel bevatten vrijwel zeker transvet. Het beste is om het bij voedsel te houden dat gemaakt wordt van, of gekookt in, gezonde olie zoals olijfolie of Arganolie. In tegenstelling tot transvet verhogen deze oliën niet de kans op hart- en vaatziekten.

Met name Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren, vitamine E en antioxidanten die goed zijn voor het hart en het hele lichaam. De olie heeft anti-verouderings eigenschappen die je helpen met je gezondheid en je uiterlijk. Arganolie is goed voor je gezondheid, je huid, je haar en zelfs je nagels.

Hou een gezond gewicht aan.

Mannen zijn minder met hun gewicht bezig, en meer en meer mannen verliezen dan ook de strijd tegen de bierbuik. Vergeet niet dat het juiste gewicht hebben enorm goed is voor je lichaam.

Met een gezond gewicht heb je minder kans op allerlei problemen zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten of suikerziekte. Niet alleen worden de risico’s hierop kleiner, maar je voelt je ook nog eens beter en ziet er beter uit.

Eet geen “wit voedsel”.

Wit voedsel zoals brood, frisdrank met suiker en ongezonde snacks zitten vol met bloem en suiker. Deze voedingswaren zijn ontzettend slecht voor je suikergehalte, en als je suikergehalte eenmaal hoog is kun je allerlei problemen verwachten. Zo heb je bijvoorbeeld meer kans op suikerziekte of overgewicht. Eet vezelrijk voedsel in plaats van etenswaren vol met suiker en witte bloem.

Matig je alcoholgebruik.

Een avondje uit gaan drinken met de jongens is zeker ontzettend leuk. Maar veel drinken is slecht voor je gezondheid en dat maakt het dan weer minder leuk. Voor je gezondheid is het beter om alleen af en toe eens wat te drinken, en dan niet te veel.

Matigen is hier het sleutelwoord. Het mag dan moeilijk zijn, maar het drinken onder controle houden is beter voor je gezondheid later.

Ze zeggen dat vrouwen gemiddeld 7 jaar ouder worden dan mannen. Waarom zou dat zijn? Misschien wel omdat mannen minder bewust met hun gezondheid omgaan dan vrouwen.

Wat mannen zouden moeten bedenken is dat gezond eten en drinken niet alleen belangrijk is voor het uiterlijk, maar vooral ook voor een goede en uitgebalanceerde gezondheid.

Deel dit artikel over gezondheidstips met je vrienden! Sharing is caring!