Stappen om voor Je Gezicht te Zorgen

10 Stappen om voor de Huid op Je Gezicht te Zorgen

Voor de meeste vrouwen is huidverzorging bijna een obsessie. Klinkt misschien wat overdreven maar veel vrouwen besteden duizenden Euro’s, dollars, peso’s of wat dan ook aan huidverzorgingsproducten.

Het onderwerp van goede huidverzorging is bij vrouwen op de hele wereld een geliefd onderwerp. Maar hoe moet je nu voor de huid op je gezicht zorgen?

Hier volgen mijn stappen voor een gezonde en stralende huid,

Gebruik nooit zeep om je gezicht te wassen.

De huid is een beetje zuur met een pH waarde tussen 4 en 5. De zuurheid van de huid is zijn verdediging tegen elementen zoals wind, zon, stof, vuil en luchtvervuiling. 

Zeep is basisch en als je in de 4e klas bij scheikunde opgelet hebt dan weet je dat basisch het tegenovergestelde van zuur is.

Als je je gezicht met zeep wast vernietig je dus de verdediging van je huid. Dat betekent dat je huid dan geen afweer heeft tegen de schadelijke effecten van de elementen.

Wat je zou moeten gebruiken om je gezicht te wassen is een reiniger.

Zorg dat je een milde reiniger kiest en een die past bij jouw huidtype.

Verwijder je make up ALTIJD.

Als je make up op je gezicht doet, haal deze er dan af met een zachte flanel.

Wees zacht voor je huid.

Als je na het wassen je gezicht afdroogt, dep het dan droog met een handdoek. Nooit met de handdoek over je huid wrijven en zeker niet in je gezicht. De huid op je gezicht is namelijk erg gevoelig. Je gezicht droogwrijven berooft je huid niet alleen van essentiële olie maar kan de huid ook irriteren.

Gebruik altijd een toner.

Wanneer je je gezicht met een reiniger wast worden vuil en restanten van make up verwijderd. Daarna moet je dan wel een toner gebruiken zodat je poriën weer dichtgaan.

Gebruik een natuurlijke moisturizer.

Nadat je eenmaal toner op je huid hebt aangebracht is het tijd voor een vochtinbrengend product. Een van de beste vochtinbrengende producten is Arganolie. Arganolie hydrateert niet alleen de huid, maar voedt deze ook en houdt hem jong.

Gebruik je producten met mate.

Als je een vochtinbrengend product aanbrengt, doe het dan niet alsof je leven ervan afhangt. Als er een plakkerig gevoel op je huid achterblijft heb je te veel opgedaan.

Bescherm je huid altijd tegen de stralen van de zon.

UV straling veroudert de huid in snel tempo omdat collageen wordt afgebroken. UV straling kan daarnaast ook huidkanker veroorzaken.

Ben je na het lezen dat dit artikel benieuwd hoe je arganolie moet gebruiken ? In het volgende filmpje leggen we je stap voor stap uit hoe je arganolie het beste kunt gebruiken.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!