5 Stappen Naar een Gezonde en Fraaie Huid

5 Stappen Naar een Gezonde en Fraaie Huid

Laat je huid je in de steek? Zie je vlekken, fijne lijntjes en smetjes? Of misschien heb je echt last van je huid en zit je gezicht vol met puistjes? Als je naar je huid kijkt, is die dan glanzend of dof?

Wees niet depressief, je bent geen hopeloos geval. Je kunt zelfs echt iets doen om je huid weer tot leven te brengen. Maar je moet begrijpen dat huidverzorging iets is wat je elke dag moet doen en niet alleen wanneer je er zin in hebt. Dagelijkse verzorging is noodzakelijk als je je huid weer gezond en mooi wil krijgen.

Wat kun je nu doen? Hier volgen nuttige stappen om je huid weer te verjongen.

  1. Stop met roken en drink zo weinig mogelijk alcohol. Sigaretten en alcohol bevatten gifstoffen die je huid kunnen beschadigen. Rokers krijgen meestal al op jonge leeftijd rimpels. Dat komt omdat door het roken het collageen vernietigd wordt en de huid onvoldoende zuurstof krijgt. Alcohol heeft dezelfde schadelijke effecten.
  2. Draag elke dag bescherming tegen de zon. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken moet je je huid altijd tegen de schadelijke UV straling van de zon beschermen. Dus niet alleen wanneer je naar het strand gaat of buiten gaat sporten. Je moet altijd je huid tegen zonnestraling beschermen wanneer je de deur uitgaat. Zorg dat je een zonnebrandlotion gebruikt van beschermingsfactor 15 of hoger. En let erop dat je de lotion tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat opsmeert.
  3. Hydrateer elke dag je huid. Een goede keuze hiervoor is Arganolie. Arganolie bevat componenten die geweldig zijn voor de huid zoals Vitamine E, essentiële vetzuren, Sterolen, Polyfenolen, Carotenoïden, Linolzuur, Ferulinezuur, Prostaglandinen, Squaleen en andere anti-oxidanten. Arganolie hydrateert en voedt de huid en houdt ‘m jong.
  4. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging.Tijdens de oefeningen kan je lichaam gifstoffen uitzweten. Het zorgt ook dat je niet te dik wordt. Dikker worden leidt namelijk tot puistjes. Lichaamsbeweging is ook een gezonde manier om stress tegen te gaan. Stress is een andere factor die de huid beschadigt.Als je altijd gestresst bent neemt de productie van collageen af waardoor je huid gaat rimpelen en uitzakken. De meeste wereldleiders zijn gestresst en het eerste waaraan je kunt zien hoe stressvol hun job kan zijn is hun huid. Als jij gestresst bent op het werk zorg dan dat je wat beweegt om die stress kwijt te raken. Ga naar de fitnessruimte, of ga een eindje wandelen of fietsen.
  5. Zorg dat je genoeg slaapt en rust. Nachtrust is enorm belangrijk voor het herstel van je huid. Als je niet genoeg slaapt heeft je huid daaronder te lijden. Je krijgt rimpels en misschien ook puistjes. Slaap elke nacht tenminste 8 uur voor het herstel van je huid.

Als je niet met een ongezond uitziende huid door het leven wil gaan moet je elke dag voor je huid zorgen. Deze 5 stappen zijn erg makkelijk op te volgen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!