Selectie van Natuurlijke Middeltjes Tegen Zonnebrand

Natuurlijke middeltjes tegen zonnebrand

Hoewel de zomer alweer gekomen en gegaan is, hebben veel mensen nog steeds last van de gevolgen. We hebben het over zonnebrand. Hoewel er veel gewaarschuwd is over het gevaar van overmatige blootstelling aan de zon, zijn er nog steeds veel mensen die een beetje te veel plezier in de zon hebben gehad.

Maar wat kun je doen tegen zonnebrand? Hier zijn natuurlijke middeltjes tegen zonnebrand.

Aloë Vera tegen zonnebrand

Aloë Vera is een geweldig middel tegen zonnebrand. Er zijn zelfs een heleboel Aloë Vera-gelproducten ontworpen en beschikbaar in de schappen van supermarkten en drogisterijen om de pijn van zonnebrand te verzachten. Dit komt door de anti-oxidanten in en anti-inflammatoire eigenschappen van de plant.

Appelazijn om zonnebrand te verzachten

Veel mensen zweren bij een bad met appelazijn als middel tegen zonnebrand. Werkt het echt? Er is niet veel onderzoek gedaan naar de effecten van azijn op zonnebrand, maar het kan een effectief middel zijn, omdat het een verzachtend en koelend gevoel geeft als de azijn verdampt.

Azijn heeft ook antiseptische eigenschappen, waardoor het de huid reinigt en infecties voorkomt. Wij raden wel aan om te kiezen voor biologische appelazijn.

Vitamine E en C voor het verzachten van de pijn van zonnebrand

Tal van gezondheidswebsites raden aan oliën aan te brengen die vol zitten met vitamine E om pijn van zonnebrand te verzachten. Vitamine E is een krachtige vochtinbrenger voor de huid. Het is ook een anti-oxidant en anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, zoals UV-stralen, en ze helpen ook schade door vrije radicalen te herstellen.

Vitamine C is ook een anti-oxidant. Het wordt echter aanbevolen oliën met vitamine E en C regelmatig op de huid te gebruiken en niet slechts eenmaal. Deze vitamines zullen effectiever zijn wanneer ze regelmatig op de huid worden aangebracht.

Als je op zoek bent naar een olie die boordevol vitamine E zit, dan is Arganolie een uitstekende keuze. Naast vitamine E bevat Arganolie andere anti-oxidanten, zoals ferulinezuur, carotenoïden, prostaglandinen en nog veel meer. Het bevat ook essentiële vetzuren en sterolen, wat geweldige vochtinbrengers zijn voor de huid.

Koude douches voor het verzachten van zonnebrand

Als je ooit een brandwond bij het koken hebt opgelopen, dan is het eerste middel om deze direct onder koud stromend water te houden. Dezelfde remedie werkt voor zonnebrand. Een koude douche helpt de huid te koelen en biedt verlichting.

Sommige mensen gebruiken ijs om het brandende gevoel te verzachten. Maar je moet voorzichtig zijn met dit soort oplossingen. IJs kan een zonnebrand verergeren door een ijsverbranding te veroorzaken, wat nog meer schade betekent voor je reeds verbrande huid.

Honing als middel tegen zonnebrand

Honing is een geweldig middel tegen zonnebrand. Het is een krachtige vochtinbrenger en bevat ook antibacteriële eigenschappen. Veel studies hebben ook aangetoond dat honing kan helpen wonden te genezen.

Honing helpt de huid nieuwe epitheliale huidcellen aan te maken en draagt daarmee bij aan het genezen van zonnebrand.

Als je nog steeds te maken hebt met zonnebrand van het zomerseizoen, probeer dan één van deze natuurlijke middeltjes. Om zonnebrand te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je elke dag zonnebrandcrème aanbrengt en deze na het zweten of na 2 uur in de zon te zijn geweest opnieuw opsmeert. Bakken in de zon moet je ook voorkomen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!