Plukken aan je Huid: Maak jij je Schuldig aan deze Huidzonde?

Plukken aan je huid

Wat is jouw grootste huidzonde? Is het misschien plukken aan je huid? Veel mensen maken zich schuldig aan deze huidzonde.

Met een nieuw jaar in het vooruitzicht, hopen wij dat je deze vervelende gewoonte zult stoppen en je verbaast zult zijn over hoe gelukkiger je huid zal zijn wanneer je stopt met plukken.

Hier zijn een aantal huidverzorgingtips over hoe je eens en voor altijd een einde kunt maken aan je plukgewoonte. Maar als eerste bespreken we waarom mensen deze vervelende gewoonte hebben.

Waarom plukken mensen aan hun huid?

Over het algemeen zijn er twee redenen waarom sommige mensen aan hun huid gaan plukken.

1. Het is een zenuwtik.

Tal van mensen die plukken aan hun huid beseffen niet eens dat ze deze gewoonte hebben. Bijvoorbeeld, sommige mensen plukken tijdens het autorijden, mobiel telefoneren, of gewoon tijdens het wachten op iemand voortdurend aan hun huid zonder dat ze zelfs maar beseffen dat ze het doen.

Het lijkt erop dat huidplukkers hun handen (of ten minste een hand) niet van hun gezicht kunnen afhouden.

Hier is een oplossing. Als je de gewoonte hebt om aan je huid te plukken, houd je handen dan bezig. Pak iets in je handen waar je mee kunt spelen, zoals een stuk speelgoed of een gadget waarvoor je beide handen nodig hebt, vooral op momenten dat de kans het grootst is dat je aan je huid gaat plukken.

Misschien kan je een interessant spel installeren op je mobiele telefoon, zoals Candy Crush, om je handen bezig te houden. Maar je moet je mobieltje natuurlijk niet gebruiken tijdens het rijden.

2. Een poging om sneller van een pukkeltje af te komen.

Sommige mensen plukken aan hun huid om sneller van een pukkeltje af te komen. Maar in feite blijft het pukkeltje door het plukken langer zichtbaar.

We kunnen een uitbraak niet altijd voorkomen, maar we hebben wel controle over wat er gebeurt als we pukkels krijgen. Een pukkeltje is meestal 5-7 dagen te zien. Maar als je eraan plukt, zal je waarschijnlijk een rood of donker litteken krijgen. En dit litteken kan weken of zelfs maanden te zien zijn.

Misschien is de beste oplossing om het plukken te stoppen, om te begrijpen dat het beter is om je pukkeltjes met rust te laten. Want door eraan te plukken, kan je je huid er nog erger laten uitzien.

Misschien kan je deze gedachte elke dag in je hoofd herhalen, vooral als je de neiging hebt om weer te gaan plukken.

Dwangmatig en oncontroleerbaar plukken

Ja. Er is een naam voor dwangmatig en oncontroleerbaar plukken aan je huid. Deze aandoening is genaamd Dermatillomania. En dit kan ernstige littekens veroorzaken.

Als je denkt dat je dwangmatig en oncontroleerbaar aan je huid plukt, dan kan je het beste je dokter raadplegen. Hopelijk ga je deze vervelende gewoonte in het nieuwe jaar aanpakken!

Deel dit artikel over Plukken aan de Huid met je vrienden! Sharing is caring!