De 4 Beste Voedingsmiddelen voor de Huid

De 4 beste voedingsmiddelen voor de huid die je zou moeten eten c

Wil je een mooie huid? Hier zijn de 4 beste voedingsmiddelen voor de huid die je zou moeten opnemen in je dieet.

De 4 beste voedingsmiddelen voor de huid

1. Rode paprika

Ongeacht of je rode paprika rauw of gekookt eet, een paprika geeft je meer dan 100% van de vitamine C die je elke dag nodig hebt. Rode paprika’s hebben ook een hoog gehalte aan voedingsvezels en vitamine B6. Ze zitten ook boordevol carotenoïden.

Wat doen carotenoïden? Ze helpen de huid jeugdig te houden, omdat ze rimpels voorkomen en de bloedcirculatie naar de huid bevorderen. Rode paprika’s worden, vanwege de carotenoïden, ook verondersteld behulpzaam te zijn in de strijd tegen acne.

2. Donkere chocolade

Wacht eens even! Chocolade? Jazeker! Je leest het goed! Als je van donkere chocolade houdt, dan zal je huid enorm worden verwend. Donkere chocolade zit boordevol anti-oxidanten, vetzuren en flavanolen, en deze bevorderen allemaal een stralende huid.

De anti-oxidanten in donkere chocolade helpen bij het verminderen van de ruwheid van de huid en beschermen deze tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Verder helpt cacao de slagaders te ontspannen, wat een goede circulatie bevordert en resulteert in een gezondere huid!

Eet elke dag 30 gram donkere chocolade om je huid te laten stralen en mooier te maken. Je moet pure chocolade kiezen met minstens 80% cacao, en vermijd melk en toegevoegde suikers, die meestal te vinden zijn in de traditionele chocoladerepen. Je kunt ook pure cacaopoeder of onbewerkte cacao nemen, zodat je minder vet binnenkrijgt.

3. Zalm

Zalm is een van de beste voedingsmiddelen voor de huid en voor je algehele gezondheid. Zalm zit boordevol omega-3 vetzuren, die ontstekingen helpen bestrijden. De meeste huidproblemen, zoals acne, dermatitis en zelfs rimpels, worden veroorzaakt door ontstekingen.

Omega-3 vetzuren hebben ook uitstekende hydraterende eigenschappen, zodat je huid zacht en glad blijft. Maar afgezien van de voordelen voor je huid, helpt zalm ook stress, angst en depressies te bestrijden.

Het is ook een uitstekende bron van vitamine D. Vitamine D, zoals je wellicht weet, houdt je hart, botten, dikke darm en hersenen gezond.

4. Culinaire Arganolie

Waarschijnlijk heb je al gehoord over de geweldige voordelen van cosmetische Arganolie voor de huid, maar culinaire Arganolie biedt dezelfde voordelen!

Deze culinaire olie, boordevol vitamine E en andere anti-oxidanten, zoals ferulinezuur, polyfenolen en carotenoïden, helpt de huid te beschermen tegen de beschadigende effecten van vrije radicalen, en helpt de gezonde en jeugdige uitstraling van je huid te behouden.

Culinaire Arganolie zit ook boordevol essentiële vetzuren, die geweldige hydraterende eigenschappen bevatten. Naast het feit dat het één van de beste voedingsmiddelen is voor de huid, is de olie ook goed voor het hart en de hersenen.

Goede huidverzorging

Een goede huidverzorging gaat niet alleen over de dagelijkse verzorging en huidverzorgingproducten. Het gaat ook over wat je eet. Als je een mooi, gladde en jeugdige huid wilt hebben, kan je het beste deze 4 beste voedingsmiddelen voor de huid opnemen in je dieet!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Ken jij nog andere beste voedingsmiddelen voor de huid? Laat een reactie achter en deel je mening