De 5 Beste Tips voor een Mooie Huid zonder Make-up!

Natuurlijke schoonheid en gezondheid zonder make-up

Veel vrouwen brengen iedere dag veel tijd voor de spiegel door. Ze moeten er niet aan denken om de deur uit te gaan zonder make-up. Vaak willen ze eventuele onzuiverheden verbloemen of hun ware leeftijd verhullen.

Dagelijks make-up dragen kost niet alleen veel tijd, geld en moeite, maar is ook nog eens nadelig voor de huid. Geef jezelf en je huid daarom wat vaker een dagje vrij.

Wat zijn de nadelen van make-up?

Cosmetica bevat vaak ingrediënten die op de lange termijn schadelijk kunnen zijn voor je huid. Ze kunnen onzuiverheden, lijntjes en rimpels zelfs verergeren! Minerale oliën kunnen je poriën bijvoorbeeld verstoppen, terwijl alcohol, parfum, en synthetische kleurstoffen je huid kunnen uitdrogen.

Dit zijn slechts enkele van de vele schadelijke ingrediënten die je in de meeste make-up terugvindt. Laat het dus wat vaker (of helemaal) staan!

Met deze 7 tips zie je er ook zonder make-up stralend uit!

1. Kies een milde reiniger

Draag je veel make-up, dan heb je een intensief reinigingsritueel nodig om het er ’s avonds weer af te krijgen. Vaak bevatten sterke reinigingsmiddelen agressieve ingrediënten, die juist voor de onzuiverheden en rimpels zorgen die je probeert te verbloemen.

Draag minder of geen make-up, en je kunt kiezen voor milde, natuurlijke reinigers. Probeer eens rozenwater, biologische honing, pure olie of een milde reiniger zonder de bovengenoemde schadelijke stoffen.

2. Zorg voor goede zonbescherming

UV-stralen van de zon zijn een belangrijke oorzaak van onzuiverheden, lijntjes en rimpels en donkere vlekken op de huid. Als je deze kunt voorkomen, heb je ook geen make-up nodig. Draag daarom dagelijks goede zonbescherming als je de deur uitgaat.

Kies een natuurlijke zonnecrème voor het gezicht met minimaal SPF 15, die geen alcohol, parfum of chemische filters bevat.

Gezondheid en Schoonheid

3. Let op je voeding

Je dieet heeft veel invloed op je huid. Vermijd junk food en kant-en-klare maaltijden met allerlei toevoegingen zoals grote hoeveelheden zout en smaakversterkers, maar ook crash diëten waarbij je enkele voedingsgroepen helemaal laat staan.

Kies voor een dieet met voldoende verse vruchten en groenten, goede eiwitten, volkoren granen en essentiële vetzuren. Drink minstens 1,5 liter water per dag en zo weinig mogelijk alcohol, koffie of frisdrank. Ook suiker kan zorgen voor een doffe, ouder uitziende huid.

4. Zorg voor voldoende slaap

Terwijl je slaapt, is je huid bezig zich te vernieuwen en herstellen van eventuele schade. Zorg daarom voor zeker 6-8 uur slaap per nacht. Slaaptekort kan zorgen voor een vettere huid en onzuiverheden, een doffe of grauwe teint, meer zichtbare lijntjes en rimpels, donkere kringen en opgezette ogen. Slaap je voldoende, dan heb je niets te verbergen!

5. Scrub en verzorg je huid met olie

Met scrubben verwijder je dode huidcellen die onzuiverheden kunnen veroorzaken en haal je een jongere, frissere huid tevoorschijn. Vermeng wat bruine suiker met enkele druppels arganolie en scrub dit gedurende enkele minuten in cirkelende bewegingen over je gezicht. Spoel dan af met lauw water.

Arganolie is ook ideaal om te gebruiken als dag- en nachtcrème. Het is rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die je huid voeden, herstellen en beschermen. Het trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Maak je look af met 2 druppeltjes in je haar, vooral in de puntjes. Dit zorgt voor prachtig glanzende lokken!

Natuurlijke schoonheid

De schoonheidsindustrie geeft ons graag het gevoel dat we zonder make-up en allerlei andere producten niet mooi zijn. Volg echter de bovenstaande tips en je zult merken dat je steeds beter zonder kunt! Je verbetert hiermee niet alleen je uiterlijk, maar ook je algehele gezondheid, voor een fitter en gelukkiger gevoel. Bovendien zal je huid zich herstellen van je ongezonde gewoonten en ook zonder make-up gaan stralen.

Wat is jouw beste natuurlijke schoonheidstip?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan op social media!