Hoe Bescherm je je Haar Tegen de Invloeden van de Winter

Winter

Haarbeschadiging komt vaak voor tijdens de winter. De bijtende kou en de harde wind kunnen veel schade aan het haar aanrichten. Bovendien is er de droge warmte binnenshuis, die het haar kan uitdrogen en het pluizig kan maken. Plus de warmte van stylingtools die veel mensen gedurende het koudere seizoen gebruiken.

Je haar beschermen tegen de winter is van essentieel belang als je een prachtige haardos wilt behouden waar je trots op kunt zijn. Hier zijn een aantal haarverzorgingstips voor de winter.

Haarverzorgingstips voor de winter

  • Zorg ervoor dat je haar droog is voordat je naar buiten gaat. In de winter zul je eerder moeten opstaan dan gebruikelijk om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om je haar te drogen voordat je het huis verlaat. Als je een föhn gebruikt om je haar te drogen, moet je minstens 30 minuten eerder wakker worden dan gebruikelijk. Als je je haar aan de lucht wilt drogen, kan het nodig zijn 2 uur eerder op te staan dan normaal. Natuurlijk moet je je nieuwe wektijd aanpassen aan de lengte en dikte van je haar. Hoe langer en dikker je haar is, hoe meer tijd je nodig zult hebben om het te drogen. Vergeet niet dat nat haar kwetsbaarder is voor schade en als je tijdens de koude winterdagen met nat haar naar buiten stapt, kan het gebeuren dat je haar in ijs verandert. En je wilt toch niet dat dit jou overkomt.
  • Kies voor kapsels die bijna geen onderhoud nodig hebben. Hoe meer je het haar manipuleert, hoe groter de kans op uitval en gespleten punten. Een goed kapsel voor deze tijd van het jaar is een knot bovenop je hoofd en een vlecht. Met zo’n kapsel zal je niet in de verleiding komen nu en dan met je vingers door je haar te kammen. Vergeet niet: hoe meer je je haar met rust laat, hoe beter het voor je lokken is.
  • Geef je haar een behandeling met warme olie. Een behandeling met warme olie zal de schade helpen te repareren die je haar heeft opgelopen door de dagelijkse blootstelling aan de elementen. Arganolie is ontzettend goed voor het haar en je kan deze olie gebruiken voor een zelfgemaakte behandeling met warme olie. Breng Arganolie aan op vochtig haar en wikkel je haar in een warme handdoek. Laat het ‘s nachts intrekken en tegen de volgende morgen kan je hallo zeggen tegen gerepareerd haar.
  • Diep conditioneer je haar. Verwen je haar zo nu en dan met een diepe conditionering. Voeg wat voedende olie aan je vertrouwde conditioner toe, zoals olijfolie of Arganolie. Dit zal de voedingsstoffen teruggeven die je haar door de blootstelling aan de koude temperaturen had verloren. Breng de conditioner verrijkt met de voedende olie op nat haar aan en laat het ongeveer 20 minuten inwerken. Spoel je haar uit zoals je dit normaal doet.
  • Dit zijn slechts een paar tips over hoe je het haar kunt blijven beschermen gedurende de winter. Deel gerust je haarverzorgingstips voor de winter en plaats een reactie.
Deel dit artikel over Haarverzorging met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]