Zorg dat je Huid Niet in Aanraking komt met Giftige Stoffen

Zorg Dat Je Huid Niet in Aanraking Komt met Giftige Stoffen

De meeste vrouwen geven wel toe dat zij niet zonder make-up kunnen. Als jij ook zo iemand bent zou je moeten zorgen dat de make-up die je elke dag gebruikt je niet langzaam de das omdoet. Hier zijn een paar richtlijnen die je kunnen helpen bij de keuze van cosmetische producten.

Richtlijnen bij het Kiezen van Cosmetische Producten

Kijk Altijd Op het Etiket

Alle cosmetische producten hebben een etiket op de verpakking waarop de ingrediënten opgenoemd worden. Wat iedere consument zou moeten weten is dat er een aantal ingrediënten in cosmetische producten zitten waar je ver weg van zou moeten blijven. Als een cosmetisch product “ftalaten”, “sulfaat”, “parabenen”, “triclosan” of “tolueen” bevat zouden meteen alle alarmbellen af moeten gaan. Als je je afvraagt waarom, het simpele antwoord is dat deze ingrediënten slecht zijn voor je gezondheid. Laat je niet voor de gek houden door de term “Natuurlijk” op het etiket van een product. Let op de ingrediënten en als je een van de ingrediënten ziet die we hierboven hebben opgenoemd, koop dat product dan niet.

Wees Proactief en Weet Welke Ingrediënten Schadelijk Zijn

Kennis is je beste wapen tegen de vele schadelijke ingrediënten in cosmetische en huishoudelijke producten. Er zijn verschillende websites met lijsten van giftige ingrediënten in huishoudelijke producten en in producten voor de persoonlijke verzorging. Skin Deep database geeft wat inzicht in gevaarlijke ingrediënten in cosmetische producten. Natuurlijk hoef je niet al deze schadelijke ingrediënten uit je hoofd te leren. Ze zijn vaak al moeilijk uit te spreken laat staan te onthouden. Wat je zou kunnen doen is een lijstje maken van deze ingrediënten en dit lijstje altijd bij je te hebben wanneer je cosmetische producten gaat kopen.

Doe Mee aan de Campagne voor Veilige Cosmetische Producten

Laat je stem horen bij de cosmetische industrie en de regering. Jouw stem kan het verschil maken. Veel mensen vragen vandaag de dag om veilige cosmetische producten. Het punt is dat de Voedsel- en Warenautoriteit niet de bevoegdheid heeft om onderzoek te doen naar cosmetische ingrediënten of deze goed te keuren voordat ze in producten gebruikt mogen worden. En daarom bevatten veel schoonheidsproducten inclusief make-up nog steeds kankerverwekkende of andere schadelijke ingrediënten. De Campagne voor Veilige Cosmetische Producten dringt aan op een wet om dit gat te dichten en wat duidelijkheid te scheppen in het grijze gebied hoe cosmetische bedrijven de ingrediënten opnoemen die ze gebruiken. Met jouw hulp kan de Campagne voor Veilige Cosmetische Producten met succes deze wet erdoor drukken. Als je meer wil weten over de Campagne voor Veilige Cosmetische Producten , ga dan naar de website.

Voordat je lippenstift, mascara, foundation of andere make-up gebruikt, wees er dan zeker van dat deze je gezondheid geen schade aandoen. Volg deze richtlijnen om te zorgen dat er via je cosmetische producten geen giftige stoffen in je lichaam komen.

Deel dit artikel over giftige stoffen voor de huid met je vrienden! Sharing is caring!