Zijn UV-Nagellampen Gevaarlijk voor uw Gezondheid?

Zijn UV-Nagellampen Gevaarlijk voor uw Gezondheid

Veel mensen zijn bekend met nageldroogmachines. Vooral veel professionele nagelstudio’s werken ermee. Er zijn twee soorten nageldrogers: de luchtdroger en UV-droger.

Hou je van UV-nagellampen?

De populariteit van UV-nageldrogers, ook wel UV-nagellampen genoemd, groeit. Dit komt omdat deze machines de droogtijd van o.a. gellac en gel en acrylnagels verkort. Afhankelijk van het aantal watt van de lamp tot een minuut of zelfs minder. Voor veel vrouwen met weinig tijd zijn deze UV-nagellampen een uitkomst.
Welke van deze twee machines gebruikt jouw favoriete nagelsalon bij het drogen van je nagels?

zijn-uv-nagellampen-gevaarlijk2

Zijn UV-nagellampen gevaarlijk?

In tegenstelling tot wat jarenlang is gedacht wijst recent onderzoek uit dat UV-nagellampen helemaal niet zo schadelijk zijn als dat men denkt. De straling die een UV-lamp uitzend zijn UV-A en UV-B stralen. Dezelfde stralen als dat natuurlijk zonlicht of een zonnebank bevat. Deze straling is niet geheel ongevaarlijk omdat deze straling kan zorgen voor de uitdroging van de huid en het ouder worden van de huid kan versnellen echter is de hoeveelheid UV-A en UV-B straling in een UV-lamp zo miniem dat het veel minder schade aanricht dan eerder beweerd werd.

uvlight

UV-nagellampen zijn veilig.

UV-nagellampen zijn veilig wanneer deze met mate worden gebruikt en op de juiste manier.
Laat uw nagels daarom alleen drogen met een UV-nagellamp door een professional om eventuele schade aan de huid te kunnen verminderen.

Heb jij vrienden of geliefden die graag UV-nagellampen gebruiken?

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht om de informatie te verspreiden.

Deel dit artikel over UV-nagellampen met je vrienden! Sharing is caring!