Zijn Tieners te Ijdel om Verstandig na te Denken?

Zijn Tieners te Ijdel om Verstandig na te Denken?

Ik weet dat dit hard klinkt. Ik heb niet de bedoeling om te beledigen. Maar een recent onderzoek ondersteunt beweringen dat de meeste tieners bereid zijn hun gezondheid te riskeren voor ijdelheid. Dit is niet helder denken, toch?

Oké, we zijn er ook schuldig aan dat we schadelijke dingen met ons lichaam doen … zoals te veel vet eten, het gebruiken van make-up waar lood in zit, roken, drinken en nog vele andere nare dingen. Het is gewoon zo triest om te weten dat kinderen op zo’n jonge leeftijd al bewust hun gezondheid riskeren.

Wist je dat het aantal tieners dat zonnebanken gebruikt, toeneemt? En wist je ook dat de meeste van hen zich ervan bewust zijn dat ultraviolette straling van zonnebanken de grote veroorzaker is van melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker? Wacht er is meer … wist je dat naast de vorige genoemde zaken velen van hen nog steeds onder de zonnebank gaan ondanks dat er gevallen van huidkanker in hun familie aanwezig zijn?

Juist, dit zijn enge feiten en ze worden ondersteund door cijfers.

STATISTIEKEN

  • 86 procent van de respondenten gaf toe dat ze minstens eenmaal per jaar onder de zonnebank gaan, ondanks de wetenschap dat dit huidkanker kan veroorzaken.
  • 66 procent van hen legde uit dat ze er met een kleurtje aantrekkelijk uitzien. 87 procent verklaarde zelfs dat ze er aantrekkelijk uitzien met een kleurtje door zonnebanken.
  • 48 procent van de personen die het afgelopen jaar onder de zonnebank zijn gegaan, onthulden dat ze iemand kennen met huidkanker.

De ironie van alles
Wat volgens de experts ironisch is, is dat er meer zonnebank-gebruikers zijn die bezorgd zijn over hun uiterlijk en zich zorgen maken over toekomstige rimpels. 42 procent van de respondenten hebben dit toegegeven. Dit aantal is groot vergeleken met de 28% van de personen die geen zonnebank gebruiken en die zich zorgen maken over dit verouderingsprobleem.

Artsen kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Blootstelling aan UV-stralen versnelt het verouderingsproces, dus als je je echt zorgen maakt over het krijgen van rimpels dan zouden zonnebanken absoluut niet gebruikt moeten worden!

Een grimmige toekomst
Als deze trend zich doorzet, dan zijn artsen bang voor wat er komen gaat. Het aantal gevallen van melanoom zijn sinds 1998 gestaag gestegen met 2,8 procent per jaar. Vorig jaar alleen al waren er naar schatting 124.000 nieuwe gevallen van deze dodelijke huidkanker. Dit aantal kan in de toekomst drastisch omhoog gaan als de houding van onze tieners ten opzichte van bruinen niet verandert.

Alternatief
Uiterlijk is voor veel mensen belangrijk en om goede redenen. Het kan je meer zelfvertrouwen geven en je welzijn verbeteren. Als je absoluut geen nee kunt zeggen tegen bruinen, waarom doe je het dan niet op de natuurlijke manier. Gebruik bruinende lotions samen met je zonnebrandcrème. Je krijgt dezelfde gebruinde huid, maar je wordt beschermd tegen de UV-stralen van de zon.

Deel dit artikel over tieners en huidverzorging met je vrienden! Sharing is caring!