Zie Er Zelfs Als Je 50 Bent Nog Goed Uit!

Zie Er Zelfs Als Je 50 Bent Nog Goed Uit!

Wie zei daar dat je alleen als je in de 20 bent aan je huid moet denken? Ook voor vrouwen in de 50 is het enorm belangrijk om het lichaam gezond te houden. En dat geldt ook voor het grootste orgaan van het lichaam: de huid.

Ouder worden brengt een aantal veranderingen in de huid teweeg. Je hebt een grotere kans op een droge en uitzakkende huid die makkelijk beschadigd raakt. Je krijgt ook vaker donkere vlekken. Niet elke vrouw krijgt met deze veranderingen te maken. Externe omstandigheden en erfelijke factoren spelen een rol, maar ook jouw huid zal tot op zekere hoogte zijn oude gladheid en soepelheid verliezen. Gelukkig kun je iets ondernemen om je huid gezond te houden en wat van je jeugd erin terug te brengen.

Make-up tips
Het beste is als je ouder wordt zo weinig mogelijk make-up te gebruiken en goed op de stoffen te letten die met je huid in aanraking komen. Gebruik geen rouge op je jukbeenderen – dat maakt je gezicht hoekig en vertekend. Doe de rouge in plaats daarvan op je bolle wangen. Experimenteer met verschillende soorten rouge totdat je die rouge hebt gevonden die je gezicht het meest levendig maakt en toch natuurlijk houdt. Gebruik make-up die je beste kanten accentueert in plaats van gebreken aan je huid verbergt – dat laatste is dan mooi meegenomen. Je make-up zou ook een beschermingsfactor voor de zon moeten bevatten.

Wees erop voorbereid dat er haar komt
Je zult zien dat er op steeds meer plaatsen haar gaat groeien. Dat komt door fluctuaties in je hormonen. In het begin sta je daar misschien even raar van te kijken maar eigenlijk is het heel normaal. Deze haargroei is onschadelijk en de beslissing om het haar te laten zitten of om het af te scheren is helemaal aan jou – doe waar je je het prettigste bij voelt.

Verander je kledingstijl
Dat betekent niet dat je je hele garderobe met de laatste mode moet vervangen. Kijk wat de huidige mode is en wees creatief met de kleding en sieraden die je al hebt. Verander je haar, koop eens nieuwe schoenen en koop een of twee nieuwe tops. Hou je aan de mode van de dag en je zult er goed uitzien en je goed voelen.

Drink veel water
Je huid gaat zijn natuurlijke soepelheid verliezen en begint een beetje droog en slap aan te voelen. Help je huid door veel water te drinken en regelmatig te hydrateren. Arganolie is erg goed voor het vasthouden van vocht. Tegelijkertijd voedt het de huid met zijn hoge concentratie aan voedingsstoffen en anti-oxidanten. Bezuinig niet op je huidverzorgingsroutine en voeg er Arganolie aan toe. Het loont de moeite.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!