Zes Voedingstips Voor Gezond En Glanzend Haar

Zes Voedingstips Voor Gezond En Glanzend Haar

Je moet er wat voor doen om gezond en glanzend haar te krijgen. Haarverzorgingsmiddelen zoals conditioners, shampoo en spa’s helpen wel wat, maar het belangrijkste om gezond te blijven is letten op wat je eet.

Haar groeit gemiddeld 15 cm per jaar. Het verschilt een klein beetje van persoon tot persoon, en is voor een deel ook erfelijk bepaald. Maar als je je haar zo gezond wil krijgen dat het mooi lang wordt, moet je een dieet gebruiken dat rijk is aan essentiële vitamines en mineralen.

Groente
Van jongs af aan hebben onze ouders altijd geprobeerd ons groente te laten eten. Niet om ons te straffen, maar om ons gezond te houden. En het klopt. Groente is één van de belangrijkste voedingsmiddelen om mooi en vol haar te krijgen. Groene bladgroenten en worteltjes zijn rijk aan vitamine A en C, ijzer en calcium. Deze stoffen zijn belangrijk voor de productie van haarfollikels, waardoor het haar maximaal kan groeien. Ijzer en calcium helpen de haarfollikels sterk en gezond te houden.

Zalm en Visolie
Visolie afkomstig van zalm, makreel, sardientjes en tonijn is essentieel om het haar glanzend en mooi te houden. Deze vissoorten hebben essentiële Omega 3 vetzuren en vitamine B12 in zich. Deze helpen niet alleen het haar, maar verbeteren ook de gezondheid van de hoofdhuid.

Noten en Granen
Een flink en gezond ontbijt is belangrijk. Het geeft niet alleen je lichaam de broodnodige energie, maar voedt ook het haar. Hele granen zoals cornflakes voorzien lichaam en haar van ijzer, zink, en belangrijke vitamine B. Na een goede nachtrust (7-8 uur per nacht), moet de voeding van de haarfollikels weer aangevuld worden. Daarom is een goed ontbijt met hele granen zo belangrijk!

Noten daarentegen zijn vooral goed als tussendoortje. Amandels, walnoten, paranoten, cashew, pinda’s – allemaal rijk aan alfa-linoleenzuren, zink en selenium. Deze stoffen zijn van levensbelang voor de verzorging van haar en hoofdhuid. Regelmatig noten eten helpt het haar goed doorvoed en glanzend te houden.

Eieren
Eieren bevatten veel cholesterol dat helpt bij het afvallen. Bovendien bevatten eieren veel proteïne en vitamine B12. Hoe ze ook klaargemaakt worden, eieren zijn geweldig voor haar en haarfollikels.

Bonen, Kip en Rood Vlees
Hoe meer proteïne je eet, hoe gezonder je haarfollikels worden. Vegetariërs hoeven zich niet ongerust te maken, want bonen en linzen zijn rijk aan belangrijke proteïnes. Een vegetarisch dieet hoeft dus gezond haar niet in de weg te staan. Bonen en linzen bevatten ook veel zink, ijzer en biotine, en verhinderen daardoor dat het haar broos wordt.

Kip staat bekend als goede bron van proteïne wat het haar sneller laat groeien. Het zorgt dat het lichaam ijzer beter kan opnemen waardoor de haarfollikels sterker worden.

Twee keer per week rood vlees eten is voldoende om het haar gezond en mooi te houden.

Arganolie
Arganolie toevoegen aan je dagelijkse voeding doet wonderen voor het haar. Arganolie is rijk aan vitamines, mineralen en essentiële vetzuren, en houdt daardoor het haar zacht, sterk en gezond. Je kunt dit natuurproduct ook rechtstreeks op haar en hoofdhuid aanbrengen.

Er is geen snelle oplossing om lichaam en haar gezond te houden. Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor een optimaal resultaat. Eet gezond en pluk daar de vruchten van!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]