Zelfgemaakte Middeltjes Tegen Je Nagelproblemen

Nagelproblemen

Veel mensen gaan om problemen met hun nagels op te lossen naar een nagelsalon. En inderdaad kunnen de meeste nagelsalons ons voor een ramp behoeden en de nagels goed verwennen, maar dat loopt al wel gauw in de papieren… veel geld als je het allemaal optelt. Het is maar goed dat er simpele huismiddeltjes zijn om allerlei nagelproblemen op te lossen. Je krijgt een stel prachtige nagels en houdt nog geld over ook.

We hebben hier wat middeltjes opgenoemd voor verschillende nagelproblemen die je makkelijk thuis zelf kunt maken.

Een Middeltje Om Vlekken te Verwijderen

zelfgemaakte-middeltjes-voor-je-nagels1

Heb je gele nagels of vlekken op je nagels? Hier is een middeltje om die te verwijderen dat je makkelijk zelf kunt maken. Het middeltje bestaat uit maar één ingrediënt wat je waarschijnlijk al wel in je eerste-hulp doos hebt zitten. Wat is het? Waterstofperoxide. Doe een beetje waterstofperoxide op een watje en hou zo’n watje 3-5 minuten lang op elk nagelbed. Daarna goed afspoelen met water. Omdat waterstofperoxide de nagels uitdroogt kun je daarna het beste wat olie aanbrengen. Een uitstekende keuze hiervoor is Arganolie. Arganolie heeft namelijk krachtige vochtinbrengende eigenschappen en bevat daarnaast ook anti-oxidanten die de nagels tegen schade beschermen. Behandel je nagels niet vaker dan één maal per week met waterstofperoxide om te verhinderen dat je nagels te droog worden.

Een Ander Middeltje Tegen Vlekken

Als je je nagels lichter wil maken is hier een uitstekend middeltje om dat voor elkaar te krijgen. Je hebt 4 eetlepels citroensap nodig en 3 eetlepels warm water. Meng dit in een kom en hou daar je nagels in. Dompel ze 10 minuten in het mengsel onder of totdat alle vlekken weg zijn. Afspoelen met water en weer olie aanbrengen.

Een Middeltje Om Je Nagels Te Versterken

Last van zwakke en broze nagels? Hier is een middeltje dat je nagels versterkt. Je hebt 2 eidooiers, 60 ml melk en een eetlepel honing nodig. Meng al deze ingrediënten in een kom en hou je nagels 10-15 minuten in het mengsel. Goed afspoelen en daarna een olie als Arganolie aanbrengen. De eiwitten in de eidooiers en de calcium uit de melk geven je nagels de sterkte die ze nodig hebben.

zelfgemaakte-middeltjes-voor-je-nagels2

Een Fruitig Alternatief

Hou je van fruitsap? Je nagels in elk geval wel! Voor dit superversterkende middeltje neem je een pakje gelatine en een theelepel warm fruitsap. Meng deze ingrediënten in een kom en hou je nagels 10-15 minuten in het mengsel. Doe dit één maal per maand en je zult er versteld van staan hoeveel sterker je nagels worden.

Een Middeltje Tegen Nagelproblemen

Laten jouw nagels los? Een middeltje met knoflook helpt hiertegen. Neem een half kopje knoflookolie en dompel daar je nagels 10 tot 15 minuten in onder. Knoflook versterkt je nagels.

Deel dit artikel over Nagelproblemen met je vrienden! Sharing is caring!