Zeg Nee Tegen Droog en Pluizig Haar! Los Het Probleem Op!

Zeg Nee Tegen Droog en Pluizig Haar

Veel vrouwen denken dat het hebben van mooi haar betekent dat je de kapsalon een flinke som geld moet betalen. Dit is echter niet het geval. Werken aan mooi haar is eigenlijk heel goedkoop.

Als je gefrustreerd bent door droog, broos en pluizig haar en duizenden euro’s van je hardverdiende geld hebt gespendeerd aan behandelingen en verschillende haarproducten, haal dan eens diep adem en volg deze stappen.

Haarverzorging 101

  1. Bescherm je haar tegen de elementen. Zon, wind, koude temperaturen en vervuiling kunnen er voor zorgen dat je haar uitdroogt. Je zou altijd je haar moeten beschermen als je jezelf blootstelt aan de elementen. Bescherm je haar in de winter tegen wind en koude temperaturen door het dragen van een muts.Als je in de zomer veel in de zon zit, zorg er dan voor dat je een zomerhoed draagt. Het is ook ideaal om een haarverzorgingsproduct te gebruiken met bescherming tegen de zon. Dit helpt je haar te beschermen tegen beschadigingen door de zon. Zelfs als het winter is, zou je een haarverzorgingsproduct met zonbescherming moeten gebruiken.
  2. Reduceer het aantal chemische behandelingen. Je haar wordt elke dag blootgesteld aan de elementen van de natuur en heeft geen behoefte aan agressieve additionele chemicaliën in het haar van behandelingen. Doe rustig aan met haarbehandelingen zoals haarkleuringen, permanenten, straighten en andere behandelingen die chemicaliën bevatten. Chemicaliën beschadigen het haar waardoor het droog, broos en pluizig wordt. Wacht totdat je haar is hersteld en zijn gezondheid weer heeft teruggekregen na een vorige haarbehandeling voordat je een volgende behandeling laat doen.
  3. Hou vast aan een gezond dieet. Alles wat je eet heeft invloed op je haar. Broos haar kan ook veroorzaakt worden door een tekort aan vitaminen en voedingsstoffen. Om een vitaminetekort te voorkomen, moet je iedere dag een uitgebalanceerde maaltijd eten. Je maaltijden zouden koolhydraten, eiwitten en vezels moeten bevatten. Als je dagelijks een portie groenten mist, start dan met het toevoegen van groenten en fruit aan je dieet. Vermijd ongezond eten zoals die van fast food ketens. Vet en met olie doordrenkt voedsel is gewoon slecht voor je gezondheid.
  4. Was je haar met een milde shampoo. Agressieve chemicaliën zullen je haar alleen maar uitdrogen. Zoek naar een milde shampoo voor droog haar. Dit type shampoo zal je haar hydrateren. Je moet ook voorkomen dat je het haar elke dag wast. Eén of twee keer per week wassen met shampoo is eigenlijk al genoeg.
  5. Gebruik dagelijks een conditioner. Met een conditioner voeg je vocht toe, waardoor het haar wordt beschermd tegen uitdrogen. Het is het beste om Arganolie als je dagelijkse conditioner te gebruiken, omdat het boordevol vitamine E zit. Je kunt Arganolie ook gebruiken als een diepe conditioner. Masseer je haar en hoofdhuid met deze olie, wikkel je haar daarna in een warme handdoek en laat deze ‘s nachts of in ieder geval voor minstens 30 minuten zitten voordat je je haar wast met shampoo.

Ook jij kunt mooi en zijdezacht haar krijgen zonder duizenden euro’s van je hardverdiende geld uit te geven aan salons en behandelingen. Volg simpelweg deze 5 stappen en je bent op weg naar een prachtige bos haar waar je vol trots mee zult rondlopen.

Deel dit artikel over tips tegen pluizig haar met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]