Word Verliefd Op Dit Recept Voor Varkensgebraad!

Niets geeft meer voldoening dan samen met de mensen waar je echt om geeft van een speciale herfstmaaltijd te genieten. En voor die gelegenheid is er geen beter gerecht dan dit Herfstige Varkensgebraad.

Dit gerecht bevat alle speciale smaken die de herfst te bieden heeft. De combinatie van varkensvlees en pompoen met zijn zoete saus brengt het hele gezin vanzelf naar de tafel als de geuren eenmaal door het huis stromen. En het is dan wel een speciale herfstmaaltijd maar er is geen reden waarom je het niet ook in andere seizoenen kunt opdienen! Het is gegarandeerd een maaltijd die het dagelijks eten een beetje speciaal maakt.

Ingrediënten

  • 2½ pond varkensvlees (zonder bot)
  • 1 pond pompoen in blokjes
  • 60 ml droge witte wijn
  • 60 ml appelmoes
  • 100 gram basterdsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • culinaire Arganolie om eroverheen te sprenkelen

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Wrijf het vlees in met peper, zout en knoflookpoeder.
  3. Giet de olijfolie in een grote braadpan en verhit op middelhoog tot hoog vuur. Doe het vlees in de pan zodra de olie heet is en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees na 10 minuten uit de pan en zet even opzij.
  4. Giet de witte wijn in de pan. Even laten sudderen en goed roeren totdat alle harde stukjes die nog in de pan zitten opgelost zijn.
  5. Voeg de ui en de pompoen toe en leg het vlees dat je net gebakken hebt daarbovenop net zoals je dat op een ovenrek zou doen.
  6. Voeg nu kaneel, suiker, sojasaus, mosterd en appelmoes toe. Doe het deksel erop zodat de smaken van alle ingrediënten in het vlees intrekken. Ook zilverpapier kan goed als bedekking gebruikt worden.
  7. Zet de pan in de voorverwarmde oven totdat de inwendige temperatuur 63 graden is. Dit duurt ongeveer een uur. Voor het serveren 10 minuten laten afkoelen.
  8. Sprenkel onmiddellijk voor het serveren wat culinaire Arganolie over het vlees waardoor het een verrassende nootachtige smaak krijgt. Arganolie bevat essentiële voedingsstoffen zodat ook de voedingswaarde van jouw smakelijke maaltijd nog toeneemt.
Deel dit artikel over dit varkensgebraad recept met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]