Wil Je Rimpels Kwijtraken en Weghouden? Lees dan Verder

Wil Je Rimpels Kwijtraken en Weghouden? Lees dan Verder

Wat is jouw grootste zorg omtrent je huid? Als je dit aan vrouwen in de 30 vraagt is het antwoord meestal rimpels. Rimpels en fijne lijntjes zijn een teken van ouder worden en er zijn maar weinig vrouwen die er graag oud uit willen zien. Rimpels horen bij het leven, maar toch doen we er alles aan om ze van onze huid weg te houden.

Veel vrouwen denken dat rimpels alleen weggehaald kunnen worden met cosmetische procedures. Onder het mes gaan is niet alleen duur maar ook levensbedreigend, en soms zijn de resultaten allesbehalve aantrekkelijk. Het goede nieuws is dat je ook op een natuurlijke manier van je rimpels af kunt komen.

Rimpels Kwijtraken en Weghouden

  • Een gezonde levensstijl – De sleutel tot het kwijtraken en weghouden van rimpels begint bij een gezonde levensstijl. Als je rookt, stop daar dan mee en als je veel drinkt zou je je alcoholgebruik moeten terugbrengen. Sigaretten en alcohol veroorzaken rimpels doordat zij het collageen van de huid beschadigen.Ook een gezond en uitgebalanceerd dieet is cruciaal voor het kwijtraken van rimpels. Groenten en fruit in je dieet opnemen is belangrijk omdat die hoge concentraties anti-oxidanten bevatten. Anti-oxidanten bestrijden effectief veroudering van de huid. Ook vetten mogen in je dieet niet ontbreken, maar dan alleen de gezonde vetten. Vetten van vis bevatten veel omega 3 vetzuren en houden de huid jong.Ook genoeg slaap is belangrijk voor het kwijtraken en weghouden van rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Tijdens je nachtrust repareert het lichaam beschadigde huidcellen en weefsels. Dit repareren en aanvullen duurt ongeveer 8 uur dus zorg ervoor dat je elke nacht op z’n minst 8 uur dut.
  • Bescherm de huid tegen schadelijke UV straling – Het is belangrijk dat je weet dat zonnebrandlotion elke dag gebruikt moet worden en niet alleen op het strand of wanneer je buiten aan het sporten bent. Zodra je dag buitenactiviteiten bevat moet je je insmeren met zonnebrandlotion.De UV (ultra violette) straling van de zon is de belangrijkste oorzaak van rimpels. Dat komt omdat UV straling diep in de huid doordringt en daar DNA en collageen beschadigt. Kies een zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 en smeer je tenminste 15 minuten voordat je de deur uitgaat daarmee in.
  • Dagelijks de huid hydrateren – Je moet je huid elke dag gehydrateerd houden. Een goede keuze hiervoor is Arganolie. Arganolie is rijk aan vochtinbrengende componenten zoals Sterolen, Vitamine E en essentiële onverzadigde vetzuren. Daarnaast zit het vol met anti-oxidanten die veroudering van de huid tegengaan. Ferulinezuur bestrijdt huidveroudering doordat het de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van UV straling, en Carotenoïden verhinderen huidveroudering door de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Bekijk hier onze instructievideo voor de beste manier om arganolie te gebruiken tegen rimpels
  • Een of twee maal per dag exfoliëren – De huid produceert elke dag dode huidcellen. Als je niet exfolieert blijven deze dode huidcellen op de buitenste laag van je huid zitten en bedekken zo de zachte en jonge huid die eronder zit.

Deze 4 simpele tips helpen bij het weghalen en lang weghouden van rimpels.

Deel dit artikel over hoe je rimpels kwijt te raken met je vrienden! Sharing is caring!