Verlang je naar een gezond haar? Eet dan deze voedingsmiddelen!

Verlang je naar een gezond hoofd met haar? Eet dan deze voedingsmiddelen

Als je een mooier uitziende haardos wilt hebben, dan zou je eens moeten letten op wat je eet. Een evenwichtige voeding is essentieel voor gezond en mooi haar. Als je haar niet wordt gevoed met essentiële voedingsstoffen, zal dit na verloop van tijd in je haar tot uiting komen.

De essentie van mooi haar

Je haarzakjes en hoofdhuid worden verrijkt met de voedingsstoffen die je je lichaam voedt. Elke haarstreng groeit vanuit de haarzakjes. Als je haarzakjes en hoofdhuid gezond zijn, zal je gezond haar hebben. Er zijn natuurlijk andere factoren die de gezondheid van je haar beïnvloeden, waaronder het roken van sigaretten, een hormonale disbalans en onvoldoende slaap. Als je verlangt naar een hoofd met haar waar velen jaloers op zijn, moet je stoppen met roken en ervoor zorgen dat je lichaam ‘s nachts voldoende slaap krijgt. Een hormonale disbalans kan ook worden aangepakt. Regelmatig bewegen en over het algemeen een gezonde levensstijl leven, worden beschouwd als de belangrijkste factoren om je hormonen in balans te houden. Je kan ook je arts raadplegen over je hormonale disbalans. Er zijn bepaalde medicijnen ontwikkeld die dit probleem aanpakken.

Om je haar de aandacht te geven die het verdient, moet je voedingsmiddelen eten die het haar voorzien van essentiële voedingstoffen. Hier is een lijst met enkele van de beste voedingsmiddelen voor gezond haar.

Voedingsmiddelen voor gezond haar

  • Zalm – Zalm zit boordevol eiwitten en vitamine D. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor sterk haar. Het zit ook vol met omega-3 vetzuren, en dit is de meest belangrijke voedingsstof. Het lichaam heeft omega-3 vetzuren nodig om het haar te laten groeien. Ca. 3% van de haarschacht bestaat uit deze vetzuren. Omega-3 vetzuren worden ook gevonden in de celmembranen van de hoofdhuid en in de natuurlijke oliën die zowel de hoofdhuid als het haar hydrateren. Andere koud water vissen die vol met omega-3 zitten, zijn haring, sardines, makreel en forel. Als je niet zo van vis houdt, dan zijn avocado en pompoenpitten ook uitstekende bronnen van omega-3.
  • Walnoten – Van alle noten ter wereld is walnoot de enige noot die een aanzienlijke hoeveelheid omega-3 vetzuren bevat. Walnoten zitten ook boordevol biotine en vitamine E. Biotine heeft tal van voordelen voor het haar, zoals het minimaliseren van haaruitval, het behandelen van diverse haaraandoeningen, het versterken van het haar en het bevorderen van de haargroei. Vitamine E is een anti-oxidant en beschermt de cellen van het haar tegen beschadiging. Walnoten bevatten ook koper. Dit mineraal is essentieel om de natuurlijke haartoon rijk en glanzend te houden.
  • Oesters – Oesters zijn geweldig voor je haar vanwege het hoge zinkgehalte. Een tekort aan zink kan tot haaruitval en een droge, schilferige hoofdhuid leiden. Je hoeft maar drie gram oesters te eten om 493% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zink binnen te krijgen. Als je niet van oesters houdt, kan je je benodigde portie zink binnenkrijgen via volkorenbrood en granen verrijkt met zink. Oesters bevatten ook veel eiwit en eiwit maakt voor 97% deel uit van het haar. Als je een tekort hebt aan eiwit, zal je lichaam niet in staat zijn de haren te vervangen die elke dag uitvallen. Een gebrek aan eiwit kan ook leiden tot droog, broos en zwak haar dat gemakkelijk breekt.

Neem deze voedingsmiddelen op in je dieet als je verlangt naar een gezond hoofd met haar.

Deel dit artikel over Gezond haar met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]