Wil je Er Jong Uit Blijven Zien? Zorg Dan Voor Je Huid!

Wil je Er Jong Uit Blijven Zien? Zorg Dan Voor Je Huid!

Het lijkt wel of iedereen voor eeuwig jong wil blijven. Nou ja, het zijn meestal vrouwen die er voor altijd jong uit willen zien. Er zijn maar weinig vrouwen die blij zijn met rimpels en lijntjes op hun huid. Waarschijnlijk sta jijzelf ook niet te juichen als je rimpeltjes op je gezicht ziet. Misschien maak je je zelfs wel zorgen dat de huid sneller veroudert dan zou moeten.

Wat moet je doen om te verhinderen dat je huid te snel oud wordt? Kun je nog voorkomen dat je een landkaart van rimpels en lijntjes op je gezicht krijgt? Je kunt opgelucht ademhalen. Rimpels en lijntjes kunnen inderdaad voorkomen worden.

Rimpels en Lijntjes Voorkomen 101

  1. Bescherm je huid altijd tegen de zon! Eigenlijk is dit iets wat je al op jonge leeftijd zou moeten leren en in praktijk zou moeten brengen. De Ultra Violette stralen van de zon zijn namelijk de nummer 1 oorzaak van rimpels en lijntjes. Zelfs wanneer de zon achter dikke wolken schuilgaat, komt de UV straling er toch doorheen. De straling is dan zelfs nog zo sterk dat deze collageen en DNA onder de huid kan vernietigen. UV straling van de zon kan ook huidkanker veroorzaken. Maak er een gewoonte van je met zonnebrandlotion van factor 15 in te smeren. Doe dit een kwartier voordat je naar buiten gaat.
  2. Dagelijks je huid hydrateren! Je huid verliest zijn natuurlijke vocht door zweten, wassen of door blootstaan aan de elementen. Daardoor wordt deze droog en gevoelig voor irritatie en ontwikkelen van rimpels. Hou de huid zacht en glad door dagelijks een vochtinbrengend product te gebruiken.
    Kies Arganolie voor het hydrateren van je huid. Arganolie is namelijk ook effectief bij het tegengaan van veroudering. Dat komt omdat het vol zit met essentiële onverzadigde vetzuren, vitamine E, Sterolen, Prostaglandines, Carotenoïden, Ferulinezuur, Linolzuur en Polyfenolen. Deze componenten geven de olie zijn hydraterende en verjongende eigenschappen.
  3. Eet gezond! Geef je huid de voedingsstoffen die deze nodig heeft. Blijf van vettig of olie-achtig voedsel af, en eet in plaats daarvan meer groenten en fruit. Deze zitten vol met anti-oxidanten. Je zou er ook op moeten letten dat je maaltijden voldoende proteïnes, koolhydraten, vezels en essentiële vetten bevatten.
  4. Hou je lichaam vochtig van binnen. Drink op z’n minst 8 tot 10 glazen water per dag. Je lichaam vochtig houden betekent dat je huid eveneens vochtig blijft. Deze gezonde gewoonte is essentieel om uitdrogen van de huid te voorkomen.
  5. Stop met Roken! Sigarettenrook produceert vrije radicalen die veroudering van de huid versnellen. Ze vernietigen bovendien ook het collageen in het lichaam. Als je lichaam weinig collageen heeft, gaat je huid slap hangen en krijgt rimpels en lijntjes. Als je niet rookt, blijf dan uit de buurt van mensen die aan het roken zijn zodat je niet “meerookt”. Meeroken is namelijk ook schadelijk voor de gezondheid.
  6. Sport regelmatig en zorg dat je ‘s nachts voldoende slaapt. Dit bevordert een goede bloedsomloop zodat zuurstof en voedingsstoffen alle organen in het lichaam kunnen bereiken. Door lichaamsbeweging kan het lichaam giftige afvalstoffen kwijt en zichzelf reinigen. Nachtrust geeft de huid de gelegenheid beschadigde cellen te repareren en te vernieuwen.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!