Wel Eens Vis op een Plank Gebarbecued?

Wel Eens Vis op een Plank Gebarbecued?

OK, je hebt geaccepteerd dat je geen barbecue goeroe bent. Maar dat zou je er niet van moeten weerhouden om deze zomer een tuinfeestje met barbecue te geven. Het is nooit te laat om barbecuen te leren. Het is namelijk best makkelijk en het wordt nog makkelijker met de hulp van een plank.

Hoezo Plank Grillen?
Heb je wel eens van plank grillen gehoord? De Indianen in het noordwesten van de Verenigde Staten waren de eersten die aan plank grillen deden. Maar wat is het nu precies? Het is de methode waarbij je vis boven hoog vuur op hout klaarmaakt. Plank grillen is niet alleen makkelijk, het is ook snel en natuurlijk is de smaak ook anders. De vis wordt smakelijker door de combinatie van de smaakvolle elementen rook, hout en vuur!

Waar Je de Planken Kunt Krijgen
Je kunt de planken voor het grillen in kookwinkels krijgen. Je kunt ook kijken in speciaalzaken voor hout en vragen naar planken die onbehandeld, ovengedroogd en gaaf zijn. De beste keuze voor het hout is esdoorn, cedar, els, walnoot, pecan of kersenhout. Laat de plank op maat zagen zodat-ie in je grill past en zorg dat de plank minstens 2,5 cm dik is.

Tips voor het Plank Grillen

  • Om bij het plank grillen meer smaak te krijgen moet je de plank eerst in water met tenminste 1 kopje wijn, sinaasappel- of appelsap dompelen.
  • Hou er rekening mee dat de vlammen opflikkeren, dus geen paniek. Dat is normaal. Het beste kun je een fles water bij de hand houden om de vlammen te blussen.
  • Plank grillen werkt het beste voor roze zalm of forel. Je kunt ook baars, bluefish of zwaardvis gebruiken. Voor plank grillen kun je het beste vis met wat meer stevigheid gebruiken.
  • Heb jij ook altijd de neiging om alles wat er op de barbecue ligt telkens weer om te draaien? Dat is een neiging die je moet proberen te onderdrukken. Voor plank grillen moet je leren de vis gewoon op z’n beloop te laten.

Laat deze zomer de kans om te plank grillen dus niet aan je voorbijgaan! Als je een barbecuefeestje geeft kun je je gasten er misschien wel mee imponeren. Niet alleen zullen ze opkijken van deze traditionele manier van grillen, maar als ze eenmaal van de plankgegrilde vis geproefd hebben zullen ze nog meer onder de indruk zijn!

Marokkaanse Arganolie voor Meer Smaak
Je kunt ook een paar druppels culinaire Marokkaanse Arganolie over de plankgegrilde vis sprenkelen. Arganolie voegt een nootachtige kick aan de gebarbecuede vis toe en het maakt de maaltijd ook gezonder! Deze Marokkaanse olie zit vol met anti-oxidanten en andere stoffen die hersenen, lichaam en hart gezond houden!

Deel dit artikel over bbq vis op een plank met je vrienden! Sharing is caring!