Weet Jij Wat Jouw Huidproblemen Veroorzaakt?

Weet Jij Wat Jouw Huidproblemen Veroorzaakt?

Waarschijnlijk weet je al dat de huid op je gezicht gevoeliger is dan de huid op je armen en benen. Veel vrouwen kopen daarom allerlei huidproducten voor hun gezicht. Er zijn er echter maar weinig die weten hoe ze kunnen controleren welke huidverzorgingsproducten in drogisterijen, winkelcentra, supermarkten etc. het beste zijn voor hun huidtype.

Een goed advies is om te kiezen voor natuurlijke en organische huidverzorgingsproducten. En het is ook goed om te kiezen voor huidverzorgingsproducten met hypo-allergenische ingrediënten. Koop geen huidverzorgingsproducten die een van de volgende componenten bevatten:

 • Lanoline
 • Minerale olie die de huid afsluit
 • Kunstmatige geur- en kleurstoffen die irritatie kunnen veroorzaken
 • Parabenen
 • Polyethyleen glycol
 • Gedenatureerde alcohol

Een van de beste huidverzorgingsproducten die vandaag de dag te koop is is Arganolie. Deze olie is absoluut een wonder voor de huid. Het zit vol met essentiële vetzuren, Sterolen, Vitamine E, Prostaglandinen, Polyphenolen, Ferulinezuur, Carotenoiden, Linolzuur en andere anti-oxidanten. Maar het enige wat je hoeft te onthouden over al deze ingrediënten in Arganolie is dat ze de huid voeden, hydrateren, beschermen en jong houden.

Voor de gezichtshuid zijn veel vrouwen continu bezig met allerlei verschillende huidverzorgingsprogramma’s en producten om uitslag, puistjes, rimpels en fijne lijntjes te vermijden. Voor een goede verzorging van de huid moet je echter begrijpen dat alles met alles samenhangt. Als je huidproblemen hebt kan dat dus betekenen dat je hele lichaam niet in tiptop conditie is.

Huidzones en Tweelingzones in het Lichaam

 1. Voorhoofd – Als je voorhoofd er niet gezond uitziet en huidproblemen heeft, kan de tweelingzone de oorzaak van deze problemen zijn. De tweelingzone van het voorhoofd is de blaas en het spijsverteringssysteem. Drink meer water en hou het bij een dieet met meer natuurlijke voeding.
 2. Bovenkant van de Neus – De huid boven de neus, tussen je ogen, heeft de lever als tweelingzone. Als je huiduitslag in dit gebied hebt kan dat betekenen dat je je volgepropt hebt met ongezond voedsel of drank. Zoet en crèmig voedsel alsmede alcohol kan de huidproblemen in dit gebied veroorzaken. Ook voedsel waar je allergisch voor bent kan de oorzaak zijn. Misschien moet je naar de dokter gaan om te laten onderzoeken voor welk type voedsel jij allergisch bent.
 3. Wangen – Vertoont de huid op je wangen niet die gezonde blos? Roken kan de oorzaak zijn. Gebieden op de wang kunnen namelijk wijzen op longproblemen. Rokers en mensen met longproblemen hebben vaak ook huidproblemen op hun wangen.
 4. Ogen en Oren – De tweelingzone van deze 2 paar zijn de nieren. Wallen onder je ogen hoeft niet alleen door slaapgebrek te komen of door erfelijke aanleg. Het kan ook komen doordat je nieren niet goed werken. Het advies is om meer water te drinken.
 5. De Kin – Huidproblemen rondom de kin kunnen komen door onbalans in je hormonen. Het beste wat je kunt doen om deze huidproblemen te voorkomen is een gezonde levensstijl erop na houden en goed voor de huid zorgen.

Ga naar een huidarts als je huidproblemen hebt, of zelfs wanneer je die niet hebt. Eén maal per jaar een bezoek aan de huidarts is een must.

Deel dit artikel over huidproblemen met je vrienden! Sharing is caring!