Wees Voorzichtig met Je Nagels! Zorg Goed Voor Ze!

Wees Voorzichtig met Je Nagels!

Misschien heb je het niet in de gaten maar je nagels hebben het elke dag zwaar te verduren. Dat komt omdat ze dag en nacht in de weer zijn. Mensen gebruiken hun nagels om blikjes drank open te maken, vuil, vlekken of plakkerige dingen af te krabben, groenten en fruit te pellen, verpakkingen open te maken en nog veel meer. In deze moderne tijd plegen we iedere keer als we een SMS versturen, bellen of typen op onze laptops en computers een aanslag op onze nagels.

Wanneer we gestresst zijn of ons vervelen bijten we soms op onze nagels. Veel vrouwen beschadigen hun nagels met nagellak, nagelstickers en nagellak removers. En sommigen maken zich er schuldig aan hun nagels te vaak te vijlen, ze verkeerd te knippen of helemaal niet te knippen. Ook je nagels te lang onder water houden kan ze verzwakken.

Velen van ons verwaarlozen hun nagels. Sommigen denken zelfs dat voor je nagels zorgen alleen maar ijdelheid is. Dit is waar veel mensen het mis hebben. Je moet goed voor je nagels zorgen want als die zwak of broos worden kan er van alles misgaan. Je krijgt eerder last van ontstekingen en dan heb je een serieus probleem. Hou in de gaten dat ontstekingen kunnen leiden tot ernstige en moeilijk te behandelen gezondheidsproblemen en soms zelfs tot de dood.

Marokkaanse Arganolie voor Je Nagels

Als je voor je nagels wil zorgen zou je moeten stoppen er ruw mee om te gaan. Dat wil niet zeggen dat je je nagels helemaal niet meer mag gebruiken maar je zou ze nooit mogen misbruiken. Om je nagels sterker te maken zou je ook regelmatig Marokkaanse Arganolie erop aan moeten brengen. Deze olie zit vol met Vitamine E dat de nagels versterkt. De olie heeft ook vochtinbrengende eigenschappen die verhinderen dat je nagels uitdrogen. Droge nagels worden sneller broos met een grotere kans dat ze breken of schilferen.

Hoe Je Marokkaanse Arganolie op Je Nagels Aan Moet Brengen

Voordat je naar bed gaat kun je een klein beetje olie op je nagels doen en dit ’s nachts erop laten zitten. De olie wordt gemakkelijk door het nagelbed opgenomen zodat deze goed gevoed worden. Je kunt ook een oplossing van citroensap en Arganolie maken in een 50-50 verhouding. Dompel je nagels 30 minuten in deze oplossing en dep ze daarna droog.

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie het best op je nagels kunt aanbrengen,

Je Dieet en Je Nagels

Misschien heb je het spreekwoord “Je bent wat je eet” wel eens gehoord. En dit is echt waar. Als je ongezond voedsel eet word je zelf ook ongezond. Ook je nagels hebben voeding nodig en dat wat je eet is wat je hele lichaam inclusief je nagels voedt. Ale je nagels zwak en broos zijn zou je voedsel moeten eten dat vol zit met Vitamine B en biotine. Deze voedingsstoffen maken je nagels sterker. Neem bananen, champignons, linzen, pinda’s en eidooiers in je dieet op want deze zitten vol met Vitamine B en biotine.

Deel dit artikel over nagelverzorging  met je vrienden! Sharing is caring!