Tips Tegen Droog en Beschadigd Haar, Lees Verder

Tips Tegen Droog en Beschadigd Haar

Veel vrouwen houden ervan hun haar te stylen. Misschien ben jij ook wel zo iemand die van tijd tot tijd haar kapsel verandert van steil tot krullend of golvend, of van blond tot bruin of andere kleuren. Je kapsel veranderen is leuk en zorgt dat je er telkens weer anders uitziet. Maar wist je dat deze haarbehandelingen schadelijk zijn voor je haar?

Haarbehandelingen kunnen je haar uitdrogen en het broos maken. Dat komt omdat de chemicaliën in deze producten het haar van zijn natuurlijke oliën en vocht berooft. Wist je ook dat je haar van föhnen uit kan drogen?

Misschien zijn er dingen die je regelmatig doet en je haar beschadigen, en misschien zijn er ook dingen die je niet doet en die je juist glad en zijdezacht haar zouden geven. Als het over haarverzorging gaat zijn er twee dingen die je moet weten. Je moet weten wat je niet moet doen, en je moet weten wat je vanaf nu juist wel zou moeten doen.

Wat Je Niet Met Je Haar Zou Moeten Doen

Hier volgen enkele tips wat je niet met je haar zou moeten doen.

  1. Niet te veel behandelingen snel achter elkaar – Als je droog haar voor wil blijven zou je vriendelijk voor je haar moeten zijn en niet in korte tijd te veel behandelingen moeten ondergaan. Wacht totdat je haar weer hersteld is van de vorige behandeling voordat je een nieuwe start.
  2. Te lang onder de douche staan – Water spoelt de natuurlijke oliën en vocht van het haar weg. Je zou niet langer dan 15 minuten onder de douche moeten staan zodat je haar zijn vocht niet verliest. Je zou voor douche of bad ook geen heet water moeten gebruiken. Heet water spoelt olie en vocht sneller uit het haar weg dan koud water.
  3. Elke dag shampoo gebruiken – Was je haar maximaal twee keer per week met shampoo. De chemicaliën in shampoo drogen je haar uit als je die elke dag op haar en hoofdhuid aanbrengt.
  4. Je haar blootstellen aan de elementen – Elementen zoals wind, zon en kou beroven het haar van zijn natuurlijke vocht. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je haar droog aanvoelt als je in de wind of op een hete zomerdag buiten bent geweest. Ook in de winter hebben veel mensen last van droog haar. Draag een hoed als je aan de elementen bloot komt te staan.

Wat Je Wel Met Je Haar Zou Moeten Doen

Wat moet je nu wel doen om je haar zacht en glad te houden?

  1. Ruimschoots conditioneren! Je zou zo vaak je maar kunt conditioner op je haar moeten aanbrengen. Je haar verliest elke dag vocht en je zou dit ook elke dag weer aan moeten vullen als je droog, kroezig en broos haar wil vermijden.
  2. Arganolie als conditioner voor je haar gebruiken. Arganolie is een van de beste haarverzorgingsproducten die er zijn. Arganolie houdt niet alleen vocht vast in je haar maar maakt je haar ook weer levendig. De olie zit vol met Vitamine E en anti-oxidanten die helpen beschadigd haar te repareren.

Als je deze tips opvolgt wordt je haar vast en zeker weer gezond.

Deel dit artikel over tips tegen droog en beschadigd haar met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]