Wat Je In Je Dieet Moet Opnemen Voor Een Mooie Huid

Wat Je In Je Dieet Moet Opnemen Voor Een Mooie Huid

Als je Arganolie als vochtinbrengend product gebruikt heb je je huid veel liefde en aandacht gegeven. Wist je dat Arganolie helpt bij herstel en productie van huidcellen? En wist je dat Arganolie snelle veroudering van de huid kan uitstellen?

Als je deze olie regelmatig gebruikt hoef je je over rimpels en fijne lijntjes voorlopig niet druk te maken. Door regelmatig deze olie op de huid aan te brengen ben je goed bezig. Je huid blijft er gehydrateerd en gezond bij. Natuurlijk is goede huidverzorging meer dan alleen Arganolie gebruiken.
Wist je dat er voedsel is dat je huid kan verbeteren als je het eet? Je kunt je huid gezonder, gladder en zachter maken gewoon door het juiste voedsel te eten. Wat zou je aan je dieet toe moeten voegen?

Gezond Voedsel voor de Huid

  1. Avocados – Misschien is het je wel eens opgevallen dat veel huidverzorgingsproducten avocado’s als ingrediënt hebben. Dat is omdat de olie in avocado’s uit gezond vet bestaat dat goed is voor de huid. Zo bevatten avocado’s de ontstekingsremmer Niacine (Vitamine B3).
  2. Zalm – Als je van sushi houdt, kies dan zalm. Deze heerlijke vis bevat namelijk Astaxanthine, een Carotenoïde. Astaxhantine helpt de huid zijn soepelheid te behouden. Zalm is bovendien ook rijk aan gezonde Omega 3 vetzuren die de symptomen van een droge huid bestrijden.
  3. Eieren – Waarschijnlijk weet je al dat eieren rijk zijn aan proteïne. Maar wist je dat eieren ook Biotone bevatten? Biotine helpt goed tegen een droge huid.
  4. Walnoten – Walnoten bevatten Omega 3 vetzuren. Dit zijn gezonde vetten die zorgen dat je huid niet gaat uitzakken. Maar neem ook weer niet te veel walnoten in één keer. Alles met mate, dan breekt het lijntje niet.
  5. Bonen – Bonen zijn rijk aan proteïne. Daarnaast bevatten ze aminozuren die helpen een beschadigde huid te repareren. Ze doen dat door herstel van het collageen.
  6. Mango’s – Bijna iedereen houdt van mango’s. Je zou niet alleen van mango’s moeten houden vanwege de geweldige smaak, maar ook vanwege het hoge gehalte aan Vitamine A. Vitamine A helpt bij de reparatie van de huid en bij het verlichten van een droge of schilferige huid.
  7. Worteltjes – Worteltjes zijn niet alleen voor konijnen. Misschien vind je kaassticks lekkerder om op te knabbelen dan worteltjes. Maar dan trek je wel aan het kortste eind want kaassticks geven je huid niet de nodige voedingsstoffen. Worteltjes zitten vol met Vitamine A en hebben dezelfde voordelen voor de huid als mango’s. Als je dus weer gaat snacken, probeer dan eens worteltjes.
  8. Champignons – Champignons zijn niet alleen overheerlijk maar zitten ook vol met Vitamine B2 oftewel Riboflavine. Riboflavine is belangrijk voor de gezondheid van weefsels.
  9. Mager Rood Vlees – Niet alleen rijk aan proteïne maar ook vol met ijzer. Ijzer is goed voor je huid en voor het hele lichaam. Zorg er wel voor dat je het stuk vlees te pakken krijgt waar geen vet aan zit.

Als je regelmatig deze voeding eet zul je snel resultaat voor je huid zien. En als je toch bezig bent, drink er dan groene thee bij. Groene thee zit namelijk vol met Polyfenolen. Polyfenolen, een type anti-oxidanten, bestrijden allergieën van de huid en houden de huid jong.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.