Wat Je Het Beste Kunt Eten Voor De Huid Deel 3

Vrouw En Man Op Het Strand

Een mooi uitziende huid gaat maar al te vaak samen met goede gezondheid, goede gewoonten, en goede persoonlijke hygiène. Een slechte huid daarentegen kan erfelijk zijn of veroorzaakt worden door een huidziekte. Maar hoe dan ook – je kunt altijd de toestand van je huid verbeteren door gezond te eten. Het ene voedsel is goed voor je huid, en het andere juist slecht. Als je een reine, glanzende en gezonde huid wil hebben, vrij van puistjes en rimpels… dan is dit artikel voor jou. Ontdek wat je het beste kunt eten voor je huid.

Wat wel en niet te eten

Blijf van dat witte spul af!
Eet geen koolhydraten zoals pasta, wit brood, aardappelen en snoep. Deze koolhydraten brengen het insulinegehalte in het lichaam omhoog. De huid reageert hierop met allerlei uitslag.

In plaats daarvan: eet het volgende!
Eet in plaats van deze geraffineerde witte koolhydraten liever gezondere koolhydraten zoals volkorenbrood, volkoren pasta, en zilvervliesrijst. Dit wordt veel langzamer verteerd en houdt daardoor het insulinegehalte laag. Geweldig om af te vallen en geweldig voor de huid!

Leer van vis te houden!
Als je niet zo van zeevruchten houdt, moet je hier toch nog eens over nadenken. Vis en schaaldieren zijn rijk aan essentiële vetzuren zoals Omega 3 en 6 die ontstekingen tegengaan. Ontstekingen verstoppen je poriën en dit kan acne of rimpels veroorzaken.

Eet het onderstaande!
Er zitten veel essentiële vetzuren in tonijn, zalm en makreel. Naast vis zitten deze vetzuren ook in noten zoals lijnzaad, amandelen en hazelnoten.

Als je ervan bloost, blijf er dan af!
Sommige voeding en drank maakt dat je huid gaat blozen. Als dat te vaak gebeurt kan dat tot huidproblemen leiden. Door voedsel en drank met te veel kruiden, alcohol of MSG, en door bewerkt voedsel, kunnen bloedvaten wijder worden. Hou in de gaten of jouw huid deze reactie vertoont en probeer dit zo veel mogelijk voor te blijven.

Een simpel advies!
Als je ziet dat bepaald voedsel negatief op de huid uitwerkt, laat het dan staan. Je kunt best Thais eten, maar blijf van de curry af. Met een klein beetje aanpassing kun je van lekker voedsel en drank genieten zonder de negatieve bijwerkingen.

Koester je Arganolie!
Arganolie is de goede olie. Je hoeft je nooit schuldig te voelen als je deze olie eet of gebruikt. Het bevat geen cholesterol, en is rijk aan vitamines en voedingsstoffen die de huid nodig heeft. Deze olie uit Marokko houdt de huid ook nog eens vochtig. Een van de grootste problemen die vrouwen vandaag de dag met hun huid hebben, is dat deze droog en schilferig is. Arganolie is hiervoor de beste oplossing. De cosmetische Arganolie kan rechtstreeks op het gezicht of andere lichaamsdelen worden aangebracht. De Arganolie om mee te koken kan aan diverse gerechten worden toegevoegd of als sladressing worden gebruikt. Voeg avocado’s, noten en vis toe, en je huid zal je dankbaar zijn.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.