Wat is Juicing Nu Precies? De Voordelen en Meer

Wat Is Juicing Nu Precies? (Juicing en Afvallen)

In de populaire media kom je vandaag de dag het woord juicing vaak tegen. We horen er beroemdheden in TV shows over praten en in veel blogs zweren de schrijvers bij juicing. Door al die buzz rondom juicing zijn veel mensen geneigd het eens te proberen. Maar voordat je dat doet zou je eerst wat meer moeten weten over juicing, wat het precies voor je gezondheid kan doen en niet kan doen.

Als je nieuwsgierig bent geworden en juicing eens wil proberen zou je wat moeten weten over de voordelen en nadelen ervan voor je dieet. Veel mensen zweren bij juicing om af te vallen en het lichaam te reinigen, maar is dat ook zo? In dit artikel vertellen we wat je zou moeten weten over juicing.

Laten we beginnen met de pro’s en de con’s. Waarschijnlijk heb je wel eens wat gehoord of gelezen over de voordelen van juicing maar nooit iets over de nadelen. Wij laten hier weten dat juicing zoals alles voor- en nadelen heeft.

Pros en Cons
Kinderen houden van fruit als dat eenmaal in fris fruitsap omgetoverd is. Als je dus moeite hebt om je kinderen groenten en fruit te laten eten zou je dat in de vorm van sappen (juices) kunnen doen. Ook volwassenen die niet al te dol zijn op groenten en fruit zouden dat kunnen doen. Op die manier kan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid in één drankje worden genuttigd.

Je mag echter niet stoppen met het eten van groenten en fruit, alleen maar omdat je nu aan “juicing” doet. Je zou nog steeds twee stuks fruit en 3 of 4 eenheden groenten per dag moeten eten. Het beste kies je daarbij verschillende kleuren zodat je een verscheidenheid aan vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Het proces om het sap uit de groenten en fruit te krijgen levert minder vitamines en mineralen op omdat de schil achterblijft. De schil van groenten en fruit zit vol met voedingsstoffen die bij het juicen niet meekomen. Ook de pulp die rijk aan vezels is blijft bij het juicen achter. Om te zorgen dat je de gezonde vezels in de pulp niet mist zou je de pulp aan je sapjes of aan je maaltijden toe kunnen voegen.

Fruitpersen zijn duur. De prijs varieert van €50 tot €400. De duurdere fruitpersen zijn in staat veel van het fruit te verwerken omdat ze in staat zijn kern, vruchtvlees en zaden te vermalen. Als je geen geld hebt voor een fruitpers kun je ook je blender gebruiken. Een blender is goed genoeg voor het juicen van de meeste soorten groenten en fruit waarbij je dan ook de vezels in je sap behoudt. Als het sap te dik is voeg je gewoon wat water toe. Als je een blender gebruikt om sap te maken uit groenten en fruit moet je eerst de kern, vruchtvlees en zaden verwijderen.

In de post van morgen vertellen we nog wat meer over juicing, Het beste lees je ook die post eerst voordat je met juicing begint.

Deel dit artikel over Juicing met je vrienden! Sharing is caring!