Wat is Bewustwording? Hier Enkele Voorbeelden

Wat is Bewustwording? Hier Enkele Voorbeelden

Wel eens van bewustwording gehoord? Bewustwording is een praktijk die focus, interactie met anderen en wederzijds begrip bevordert. Bewustwording is vandaag de dag erg populair. Het wordt op diverse scholen geleerd en door veel mensen toegepast. Gewone mensen, maar ook beroemdheden, ondernemers en professionals.

Wat is Bewustwording?

Wat is nu bewustwording? Bewustwording wordt wel beschreven als: je bewust zijn van ervaringen in het heden zonder er een oordeel over uit te spreken. Als je aan bewustwording doet hou je je geest in het heden en dwaal je niet af. Afleidende gedachten kunnen wel binnendringen maar je raakt niet emotioneel betrokken bij die gedachten.

Veel mensen denken dat dit simpel en makkelijk te doen is. Bewustwording in praktijk brengen kost echter veel inspanning en kan lastig zijn voor mensen die nog niet aan het idee gewend zijn.

In deze tijd waarin alles met de snelheid van het licht lijkt te gaan is het moeilijk om geconcentreerd in het nu te blijven. Dat is waarom veel mensen overstappen op bewustwording. Bewustwording heeft voordelen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bewustwording en de Voordelen Ervan

Betere Focus en Verbeterde Hersenfunctie
Als je 100% geconcentreerd bent op iedere taak die je uitvoert mag je verwachten dat je resultaten flink verbeteren. En je zou ook in staat zijn om elk doel te bereiken wat je je stelt. Iedereen kan baat hebben bij bewustwording. Of je nu student bent, leraar, ondernemer, ouder of wat dan ook, bewustwording stelt je in staat met relatief gemak die dingen te bereiken die je nastreeft. Door aan bewustwording te doen breng je jezelf in een toestand van concentratie die leidt tot verbeterde cognitieve functie.

Betere Mentale en Emotionele Toestand
Onderzoek heeft ook aangetoond dat bewustwording stress en angst kan verminderen. Er is veel onderzoek verricht naar het effect van bewustwording bij de behandeling van mentale aandoeningen zoals depressies en zelfs Post Traumatisch Stress Syndroom. Veel deskundigen zeggen dat bewustwording nuttig is bij de bestrijding van deze aandoeningen.

Bewustwording en de Voordelen Ervan Voor Het Lichaam
Bewustwording is niet alleen maar goed voor het verbeteren van focus en hersenfunctie. Er is aangetoond dat bewustwording ook het aantal stress gerelateerde ontstekingen terugbrengt waardoor patiënten minder pijn hebben. Mensen die chronische pijn door ontstekingen hebben zoals bij rheumatoïde arthritis, darmaandoeningen of astma kunnen baat hebben bij bewustwording.

Met al deze voordelen van bewustwording is het geen verrassing dat veel mensen deze techniek in praktijk brengen. In toekomstige posts zullen we bespreken hoe ook jij aan bewustwording kunt doen.

Deel dit artikel over Bewustwording met je vrienden! Sharing is caring!