WAARSCHUWING: Negeer Broze Nagels Niet

WAARSCHUWING Negeer Broze Nagels Niet

Eten op de tafel. Huiswerk van de kinderen. Deadlines van kantoor. Rimpels. Precies, er lijken een heleboel andere dingen belangrijker te zijn dan nagels.

Hoewel we zelfs met broze nagels door het leven kunnen gaan, raden dermatologen aan de tijd te nemen om ook dit probleem aan te pakken. Waarom? Want als dit onbehandeld blijft, kunnen broze nagels zo veel pijn gaan doen tot het punt dat je niet eens meer een simpele activiteit kunt doen. Ik hoef je niet te vertellen hoe belangrijk je handen zijn, toch? Stel je eens voor hoe je de dag zou moeten doorkomen als je niet in staat bent om deze zeer belangrijke delen van het lichaam te gebruiken. Nog steeds niet overtuigd? Wat dacht je ervan om naar kantoor te gaan in zakelijke kleding en slippers. Jawel, gesloten schoenen kunnen ook een marteling zijn als je je broze nagels niet verzorgt.

Hoe weet je of je broze nagels hebt? Wie krijgt ze?

Broze nagels worden meestal gekenmerkt door schilferen, splitsen, breken en scheuren. We kunnen allemaal slachtoffer worden van dit probleem, maar experts zeggen dat het vaker voorkomt bij vrouwen. Naarmate men ouder wordt, is de kans op broze nagels zowel bij mannen als vrouwen groter.

waarschuwing-negeer-broze-nagels-niet1

Oorzaken van broze nagels

Dit probleem kan zowel door interne als externe factoren worden veroorzaakt. Eén van de meest voorkomende interne factoren die ervoor zorgen dat nagels verzwakken zijn genetica, veroudering en, in zeldzame gevallen, inwendige aandoeningen, zoals schildklierafwijkingen en bloedarmoede. De effecten van chemotherapie leiden ook tot zwakkere nagels. Maar de meest voorkomende externe factoren zijn blootstelling aan harde irriterende stoffen, zoals oplosmiddelen en chemicaliën, en overmatige blootstelling aan water.

BEHANDELING: Drieledige aanpak

  • Bepaal eerst of het verzwakken van je nagels wordt veroorzaakt door een medische aandoening. Als dit het geval is, dan is behandeling hiervan de beste manier om een verbetering in de conditie van je nagels te zien. Als het niet wordt veroorzaakt door een medisch probleem, bekijk dan welke activiteiten je voorheen hebt gedaan die mogelijk de oorzaak zijn van je broze nagels. Het vermijden of corrigeren van deze activiteiten is heel belangrijk als je je broze nagels wilt behandelen.
  • Ten tweede, bescherm je nagels tegen activiteiten die ze broos kunnen maken. Bijvoorbeeld, als je je nagels gaat blootstellen aan agressieve chemicaliën draag dan beschermende handschoenen. Vermijd ook overmatig wassen. Dit wil echter niet zeggen dat het beter is om handdesinfecterende middelen zonder water te gebruiken. Deze hebben een hoog alcoholpercentage, wat kan bijdragen aan broze nagels. Dus als je echt je handen moet wassen, dan is water nog steeds een betere optie. Zorg er wel voor dat je milde zeep gebruikt en richt je primair op de palm van je handen.

waarschuwing-negeer-broze-nagels-niet2

  • Ten derde, behandel je nagels met een vochtinbrenger. Dit is een andere manier om je nagels te beschermen. Producten die bijdragen aan het versterken van je nagels dienen vaak ook als beschermende barrière tegen de agressieve effecten van blootstelling aan de omgeving. Marokkaanse Arganolie is een geweldige vochtinbrenger voor je nagels vanwege de essentiële vetzuren en vitamine E. Vitamine E versterkt ook nagels. Arganolie zit ook boordevol anti-oxidanten die je nagels ook zullen beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!