Waarom Moet je Etherische Oliën Gebruiken? Lees Verder!

Etherische Oliën

Maak je je huid nog steeds mooi met populaire schoonheidsproducten of vertrouw je tegenwoordig op etherische oliën? Er is groeiende waardering voor etherische oliën. Meer en meer vrouwen gebruiken etherische oliën in hun schoonheidsverzorging.

Vraag je je af wat hier de reden voor kan zijn? Etherische oliën zijn natuurlijke extracten van bepaalde planten. De meeste etherische oliën bevatten geen ingrediënten die het lichaam en milieu schaden. Meer mensen zijn zich er tegenwoordig van bewust dat tal van schoonheidsproducten, zelfs de allergrootste van de schoonheidsindustrie, chemische stoffen bevatten die giftig zijn voor zowel het lichaam als het milieu. Niet alleen zijn de meeste etherische oliën veilig om te gebruiken, ze zijn ook zeer effectief in het mooi houden van je huid en haar.

Hier zijn een aantal etherische oliën die je kunt gebruiken in je schoonheidsverzorging! Je kunt deze oliën combineren met producten die je in je keuken vindt, zoals havermout, yoghurt, honing en diverse soorten fruit om je huid en haar mooier te maken!

Voor de huid

Als je een droge huid hebt, kun je gebruik maken van de etherische oliën van lavendel, roos, kamille en patchoeli. Als je last hebt van een te vette huid, dan zijn etherische oliën van venkel, citroen en lavendel goede keuzes.

Heb je het gevoel dat je huid een krachtige detox nodig heeft? Etherische oliën van eucalyptus, roos of juniper zijn geweldig voor de huid. Verwen je vermoeide huid met een stoombad van kamille olie en als je huid hersteld moet worden dan doet een stoombad van venkel wonderen!

Negeer je voeten niet. De huid van je voeten kan ook profiteren van etherische oliën! Kruizemunt en pepermunt etherische oliën zijn rustgevend voor de huid van je voeten. De etherische oliën van cypres en lavendel zal nare geurtjes wegnemen.

Voor het haar

Etherische oliën kun je ook gebruiken voor je haar! Als je haar te vet is, dan zijn etherische oliën van rozemarijn, eucalyptus, salie en basilicum uitstekend voor het controleren van de talgproductie. Voor een droge hoofdhuid kun je de essentiële oliën van rozen, lavendel en sandelhout een keer proberen en je zult binnen een paar dagen van regelmatig gebruik, wakker worden met uitstekende resultaten. Als je best tevreden bent met hoe gezond en mooi je haar is, onderhoud het dan met de etherische oliën van citroengras of rozemarijn.

Marokkaanse Arganolie

Een natuurlijk product dat de interesse heeft gewekt van duizenden en duizenden vrouwen en zelfs mannen van over de hele wereld is Marokkaanse Arganolie. Deze olie wordt gewonnen uit de zaden van de Arganboom die uitsluitend groeit in het zuidwestelijke deel van Marokko. Deze olie wordt vaak aangeduid als het vloeibare goud van Marokko, vanwege de enorme voordelen voor de huid, nagels en het haar!

Arganolie bestrijdt en controleert acne. Het vertraagt de verschijning van de tekenen van huidveroudering en minimaliseert bovendien fijne lijntjes en rimpels. Bij regelmatig gebruik blijft de huid mooi, gehydrateerd, gezond en beschermd tegen beschadiging. Het verricht ook wonderen voor het haar! Het is een krachtig middel voor het behandelen van beschadigd haar en een krachtige vochtinbrenger voor het haar. Het temt pluizig en onhandelbaar haar, repareert gespleten haarpunten, versterkt het haar en helpt zelfs bij het stimuleren van de haargroei. Door het regelmatig aanbrengen van deze olie worden nagels gehydrateerd en versterkt.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.