De waarheid achter de bekendste mythes over haar

Mythes over haarverzorging

Het hebben van mooi haar is een van die dingen die je echt vrouw laten voelen en het geeft je een flinke dosis zelfvertrouwen. Daarnaast is gezond haar ook een teken van goede gezondheid. Toch heb je helaas vaker een bad hair day dan een fabulous hair day. Het verzorgen en in toom houden van je haar is een dagelijkse strijd voor vele vrouwen. We volgen op de voet het laatste nieuws en proberen graag nieuwe dingen uit om ons haar maar zo mooi mogelijk te houden. Maar er gaan ook heel veel mythes de ronde die helemaal niet waar zijn. Daarom hebben wij de 7 grootste mythes onderzocht op hun dosis waarheid!

De 7 grootste mythes over haar

Mythe 1
Je moet geen conditioner gebruiken als je een vettige hoofdhuid hebt.

Waarheid 1
Ook een vettige hoofdhuid heeft na het wassen een conditioner nodig. Kies eentje uit die niet te zwaar is voor jouw haar.

Mythe 2
Gebruik nooit een borstel als je haar nog nat is, maar enkel een kam.

Waarheid 2
Er zijn speciale borstels op de markt die geschikt zijn voor nat haar.

Mythe 3
Je haar groeit sneller als je het regelmatig knipt.

Waarheid 3
Je haar groeit helemaal niet sneller als je het regelmatig knipt, maar je haar ziet er wel een stuk gezonder uit als de dode punten weg zijn.

Mythe 4
Als je roos hebt, betekent dat dat je een droge hoofdhuid hebt.

Waarheid 4
Roos is juist het resultaat van een vettige hoofdhuid.

Mythe 5
Als je met nat haar naar buiten gaat, word je ziek.

Waarheid 5
Het is zeker koud, maar ziek zul je er niet van worden.

Mythe 6
Als je een grijze haar eruit trekt, komen er twee voor terug.

Waarheid 6
Je kunt wondjes en littekens veroorzaken op je hoofdhuid door het uittrekken van haren. Laat ze dus gewoon lekker zitten. Extra grijze haren zul je er in elk geval niet voor terugkrijgen.

Mythe 7
Alleen oudere vrouwen lijden aan dunner wordend haar en haaruitval.

Waarheid 7
Haaruitval en dunner wordend haar kunnen verschillende oorzaken hebben. Ouder worden is er een van, maar het kan ook komen van hormonen of te veel blootstelling aan chemicaliën.

Argan olie voor het haar

Arganolie is niet alleen heerlijk om je huid te voeden, ook voor je haar doet het wonderen. Arganolie is in staat om vocht vast te houden, waardoor je haar er weer vol volume en levendig uitziet. De anti-oxidanten waar de olie rijk aan is herstellen gedane schade en beschermen je lokken. Als je snel vettig haar hebt, kun je de olie het beste alleen in de punten van je haar gebruiken. Die zijn het meest kwetsbaar. Gebruik de olie door je hele haar als je haar droger is. En als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid is het aan te raden af en toe lekker je hoofdhuid te masseren met de olie, hierdoor zal je huid tot rust komen en herstellen.

Eerlijk gezegd, welke van de mythes van het bovenste haar geloofde je? Er wordt veel beweerd dat helemaal niet waar is. Wees daarom altijd kritisch.

Wat is jouw beste tip voor mooie lokken?