Vrije Radicalen En Antioxidanten

Vrije Radicalen En Antioxidanten

Het lichaam bestaat uit grote en kleine ingewikkelde onderdeeltjes die allemaal veel aandacht nodig hebben om goed te blijven werken. Zo heeft het lichaam bijvoorbeeld bepaalde voedingsstoffen zoals antioxidanten nodig. Hiermee wordt het beschermd tegen schadelijke stoffen zoals vrije radicalen. Wat zijn nu precies antioxidanten en vrije radicalen? Lees verder om daarachter te komen.

Antioxidanten en Vrije Radicalen
Antioxidanten zijn de goede partij, die de vrije radicalen (de slechteriken) uitroeien voordat deze belangrijke moleculen in het lichaam kunnen beschadigen. Vrije radicalen zijn atomen met een oneven aantal elektronen. Ze ontstaan als zuurstof met bepaalde moleculen reageert. Vrije radicalen zijn slecht omdat ze belangrijke componenten zoals DNA of celmembranen kunnen aantasten. Als vrije radicalen met deze cellen in aanraking komen, kunnen deze hun werk niet meer goed doen en soms zelfs doodgaan. En hier komen de goeden, de antioxidanten, in actie. Antioxidanten zijn moleculen die veilig met vrije radicalen kunnen reageren. Ze maken deze onschadelijk voordat ze in het lichaam hun schadelijke werk kunnen doen. Antioxidanten zijn dus enorm belangrijk omdat ze verhinderen dat belangrijke cellen doodgaan.

Hoe kom je aan Antioxidanten
Er zijn verschillende enzymen in het lichaam die vrije radicalen helpen te bestrijden. Drie zijn er echter bijzonder goed in. Te weten:

  • Vitamine E – vitamine E is een vitamine die in vet oplosbaar is. Het zit in diverse voedsels zoals noten, plantaardige olie en visolie, zaden, hele granen, abrikozen, en zelfs in sommige soorten cornflakes. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (DAH) is 15 IU voor mannen en 12 IU voor vrouwen.
  • Vitamine C – vitamine C is een vitamine die in water oplosbaar is. Het zit bijvoorbeeld in vers fruit, kool, spinazie, groene paprika’s, broccoli, kiwi’s en aardbeien. De DAH is 60mg per dag zowel voor mannen als voor vrouwen.
  • Beta-caroteen – belangrijk voor de aanmaak van vitamine A. Beta-caroteen kan gevonden worden in lever, worteltjes, spinazie, eidooiers, boter, melk, tomaten, granen en zelfs in broodwortelen.
  • Arganolie – Arganolie is één van de beste bronnen van antioxidanten. Het wordt gewonnen uit de noten van de Arganboom, een boomsoort die alleen in het zuidwesten van Marokko voorkomt. Arganolie bestaat geheel uit natuurlijke ingrediënten. Het is rijk aan antioxidanten omdat het een flinke hoeveelheid vitamine E bevat. Arganolie kan volledig voorzien in je dagelijkse benodigde hoeveelheid antioxidanten. Het kan zowel op de huid als inwendig (door ermee te koken) worden aangebracht. Arganolie geeft je een complete dosis antioxidanten, vetzuren en nog veel meer voedingsstoffen.

Het lichaam moet zichzelf beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. De beste manier hiervoor is om voldoende antioxidanten in je lichaam te hebben. Deze roeien de vrije radicalen uit en beschermen dus belangrijke cellen in het lichaam. Neem voldoende hoeveelheden vitamine E, C, Beta-caroteen en Arganolie tot je, en wordt gezonder!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]