Voorkom een Droge Huid met deze 3 Huidverzorgingtips

Voorkom een droge huid met deze 3 huidverzorgingtips voor de winter

De koude dagen van de winter kunnen enkele goede dingen brengen, maar ze brengen ook slecht nieuws met zich mee. Als het om de huid gaat, kan de winter een oncomfortabele droogheid met zich meebrengen. Sommige mensen krijgen met erger te maken dan het algemene strakke en droge gevoel, en krijgen last van schilfers, scheurtjes of zelfs eczeem. En de zaken worden er niet beter op als je naar binnen komt. Met de verwarming aan, wordt de huid nog droger als gevolg van blootstelling aan extreme temperaturen.

Dus het lijkt erop dat een droge huid niet kan worden voorkomen als de winter begint. Maar, dit is absoluut niet waar. Je moet je huidverzorging een klein beetje aanpassen om ervoor te zorgen dat je huid de hele winter lang gehydrateerd, gezond en zacht blijft. Hier zijn een aantal tips!

Huidverzorgingtips voor de winter

 1. Raadpleeg een dermatoloog
  Als je een goed advies wilt over huidverzorging, dan kan je het beste huidexperts raadplegen. Minimaal eenmaal per jaar een bezoek aan de dermatoloog is een geweldige investering voor je huid. Een dermatoloog kan je huidtype analyseren, je dagelijkse huidverzorging aanpassen en je adviseren over de huidverzorgingproducten die het meest geschikt zijn voor je huid. Denk niet dat een huidproduct aanbevolen door de dermatoloog altijd een merkproduct of erg duur product is. Dermatologen houden zich meer bezig met de manier waarop je huid op een product reageert dan met de prijs van een product.
 2. Hydrateer en hydrateer
  De koude dagen van de winter zorgen ervoor dat je je huid nog meer moet hydrateren. Tijdens deze koude dagen heb je een krachtige vochtinbrenger nodig, zoals Arganolie. De olie zit boordevol voedingsstoffen die sterke hydraterende eigenschappen bevatten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Het bevat ook talrijke anti-oxidanten, en daarom hydrateert het niet alleen je huid, maar beschermt het de huid ook tegen vrije radicalen. Vochtinbrengers op basis van olie worden aanbevolen in plaats van op basis van water, omdat de olie zorgt voor een beschermende laag op de huid, die het vocht beter zal helpen vasthouden dan alle andere crèmes of lotions. Maar kies niet zomaar een olie, omdat niet alle oliën geschikt zijn voor het gezicht.

  In onze Youtube video laten we je zien hoe je arganolie aanbrengt voor een mooie gehydrateerde huid:

  Arganolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd, omdat de sterolen compatibel zijn met de natuurlijke oliën van de huid. Avocado-olie, amandelolie en teunisbloemolie zijn ook uitstekende keuzes.

 3. Vergeet geen zonnebrandcrème op te smeren
  Waarschijnlijk weet je al dat zonnebrandcrème niet alleen voor de zomer is. Je moet altijd zonnebrandcrème opsmeren, ongeacht het seizoen of het weer. De winterzon en weerkaatsing van de sneeuw kan je huid nog steeds beschadigen. Dus het dagelijks aanbrengen van een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème minstens 30 minuten voordat je naar buiten gaat aanbrengt en weer opnieuw aanbrengt als je langere tijd buitenshuis bent.

Dit zijn slechts 3 huidverzorgingtips voor de winter die je zullen helpen je huid glad en gezond te houden!

Deel dit artikel over Huidverzorgingstips met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]