Wat Je Moet Weten Voordat Je Cosmeceutische Producten Koopt

Wat Je Moet Weten Voordat Je Cosmeceutische Producten Koopt

We horen af en toe over cosmeceutische producten en waarschijnlijk weet je inmiddels wel dat deze term een combinatie is van de woorden cosmetisch en farmaceutisch.

De Verenigde Staten is momenteel de grootste markt voor cosmeceutische producten maar Europa blijft daar niet ver bij achter. Vanwege het feit dat veel mensen graag hun jeugdige uiterlijk willen behouden neemt de vraag naar cosmeceutische producten overal ter wereld toe. Zelfs tijdens de economische crash in 2008 viel het op dat de huidverzorgingsindustrie bleef groeien. De vraag naar huidverzorgingsproducten bleef hoog en had nauwelijks te lijden onder de crisis.

Door de hoge populariteit van cosmeceutische producten voelen veel mensen zich automatisch aangetrokken tot deze producten. Maar voordat je in de winkel op zoek gaat naar cosmeceutische producten zijn er wel een paar dingen die je in gedachten moet houden.

Veiligheid
De Voedsel en Warenauthoriteiten in de VS en in Canada houden geen controles van cosmeceutische producten. Sommige cosmeceutische producenten claimen in hun advertenties dat de producten die zij verkopen beter zijn dan Botox en beter dan de meeste anti-aging producten en procedures. Deze bedrijven werd wel gevraagd hun advertenties aan te passen. Toen Botox de nieuwste anti-aging rage was voelden veel vrouwen van middelbare leeftijd en soms zelfs ook tieners zich gedwongen een Botox behandeling te ondergaan. De Botox manie ontstond door de positieve aanbevelingen van beroemdheden en reality TV persoonlijkheden. De meeste procedures zijn echter niet perfect en sommigen vonden hun nieuwe uiterlijk zelfs onplezieriger. Cosmeceutische producten zijn niet zo ingrijpend als Botox, omdat je ze alleen maar opsmeert en niet inspuit, maar toch moet je bedenken dat er risico’s zijn. Stop onmiddellijk met het gebruik van een cosmeceutisch product als blijkt dat je er allergisch voor bent. De meeste cosmeceutische bedrijven hebben een geld-terug garantie voor het geval een allergische reactie optreedt.

Effectiviteit
Zoals altijd moet je voordat je een product koopt er zoveel mogelijk van proberen aan de weet te komen. Laat je niet opjutten door reclames. Wees voorzichtig en geloof niet alles wat ze beloven. Koop geen huidverzorgings of anti-aging product alleen maar omdat er “Wondercrème” op het etiket staat. De waarheid is dat er voor het bestrijden van huidveroudering geen wondermiddeltjes bestaan. Goede bescherming van de huid vraagt om toewijding en zelfdiscipline. De meeste cosmeceutische producten om huidveroudering te bestrijden zitten vol met anti-oxidanten. Door vrije radicalen aan te pakken helpen ze bij het jong houden van de huid. Vrije radicalen zijn de hoofdschuldigen van huidveroudering.

Een Natuurlijk Alternatief
Cosmeceutische bedrijven claimen dat ze natuurlijke ingrediënten in hun producten hebben zitten. Maar deze producten worden evengoed in een laboratorium gemaakt. De natuur voorziet ons zelf echter ook al van schoonheidsmiddeltjes. Arganolie bijvoorbeeld is een natuurlijk extract van de Argannoot. De wonderen die deze olie voor het uiterlijk doet komen rechtstreeks van Moeder Natuur. Arganolie zit vol met anti-oxidanten die vrije radicalen bestrijden, en dat zijn de hoofdschuldigen van veroudering. Arganolie bevat daarnaast ook voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen. Het bevat bovendien ook voedingsstoffen die de collageen productie bevorderen en daardoor effectief huidveroudering bestrijden.

Deel deze informatie!

Deel dit artikel over Cosmeceutische producten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer