Voor Moeders Die het Druk Hebben: Hoe Kun je je tijd Managen!

Voor moeders die het druk hebben Hoe kun je je tijd managen

Te weinig tijd en zo veel te doen? Dit is het gebruikelijke gevoel van veel moeders. Maar waarom is dit eigenlijk?

’s Avonds wordt er nog steeds gewerkt
Veel werkende moeders zouden na het werk graag tijd willen doorbrengen met hun familie, maar velen brengen hun avonden nog steeds door met het beantwoorden van e-mails, het plegen en beantwoorden van telefoontjes of het voorbereiden van werkgerelateerde taken voor de volgende dag. Ze moeten hun aandacht uiteindelijk verdelen tussen de kinderen en het werk, en hebben vaak niet genoeg tijd over voor hun echtgenoot.
Na werktijd vragen je dierbaren om je volledige aandacht. Maar tegenwoordig kan het moeilijk zijn om ze de aandacht te geven die ze verdienen, vooral als je nog steeds bezig bent met je werk tijdens het koken van het diner. Veel mensen brengen hun werk mee naar huis en de meesten zeggen dat ze er niets aan kunnen veranderen.

Tijdbesparende tips
Hier zijn enkele tips die een groot verschil kunnen maken en die je kostbare extra minuten of zelfs uren geven om met je dierbaren door te brengen.

  • Bereid grote maaltijden
    Je kunt beginnen door grote porties eten klaar te maken, zodat je de overige porties van de maaltijd kunt invriezen voor de volgende avond. Dit zal je zeker tijd besparen in de keuken en extra tijd opleveren om met je kinderen en man of partner door te brengen.
  • Leer single-tasken
    Multi-tasking is voor velen van ons heel normaal. We denken dat we meer kunnen bereiken door meerdere taken in één keer te doen, maar de waarheid is dat we de neiging hebben minder te bereiken wanneer onze aandacht over veel zaken is verdeeld. Een cognitieve gedragstherapeut aan de Harvard Medical School stelt dat we zelfs kostbare tijd verspillen als we onze werksnelheid terugbrengen om ons opnieuw te oriënteren. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Californië, Irvine, ondersteunt dit ook door te stellen dat een kantoormedewerker 30 minuten meer nodig zal hebben om zijn of haar aandacht na een onderbreking weer op een taak te richten. Dus als het tijd is om het diner klaar te maken, doe dan niets anders. Focus jezelf op de taak die je aan het doen bent. Als je een paar werkgerelateerde kwesties moet doen, zoals het beantwoorden van e-mails, maak dan 30 minuten tijd vrij voor het bereiden van maaltijden en nog eens 30 minuten vlak voordat je naar bed gaat.
  • Accepteer hulp
    Misschien is de reden dat je altijd tijd tekort hebt gelegen in het feit dat je graag alles zelf wilt doen, of het nu op het werk is of thuis. Als je in plaats van alles zelf te doen bepaalde taken kunt delegeren aan je werknemers of assistent, dan zul je in staat zijn wat tijd vrij te maken. Thuis kun je een paar extra handen inschakelen om maaltijden te bereiden, de tafel te dekken, de was op te ruimen, te maken wat eenvoudig gemaakt kan worden, en de tafel en het aanrecht op te ruimen na het diner. Je kunt een deel van de taken delegeren aan de oudere kinderen en op deze manier kun je ze leren om meer verantwoordelijk te zijn. Je kunt ook je man vragen om mee te helpen in de keuken. Want werken in de keuken is niet alleen een taak van moeders, maar ook van vaders.
  • Altijd tijd en adem te kort? Probeer de nieuwe ideeën!
Deel dit artikel over drukke moeders met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]