Voedsel Waar Vrouwen Gezonder Van Worden!

Voedsel Waar Vrouwen Gezonder Van Worden!

Vrouwen zijn vandaag de dag veel met hun carrire of hun gezin bezig, en soms met allebei. Ze hebben het daarbij vaak zo druk dat hun gezondheid erbij in schiet. Gezond leven valt tegenwoordig niet mee maar met wat extra toewijding en discipline is er veel mogelijk.

Als je gezond wil gaan leven is wat je eet een van de eerste dingen waar je eens naar moet kijken. Een goed uitgebalanceerd dieet is essentieel om het lichaam gezond te houden. Maar wist je dat mannen en vrouwen een tikje verschillend dieet nodig hebben? Mannen en vrouwen hebben ieder hun eigen unieke kenmerken. Als je als vrouw een gezond leven wil gaan leiden, is hier een lijst van voedselgroepen waar je meer van zou moeten eten!

Voedsel dat Onmisbaar is voor Vrouwen

  • Vijgen – Vijgen zitten vol met ijzer en calcium. Vrouwen die menstrueren hebben vaak een tekort aan ijzer. Daarnaast hebben vrouwen ook calcium nodig omdat zij, vooral na de menopauze, een verhoogd risico hebben op osteoporose.
  • Vlaszaad – Borstkanker komt vanzelfsprekend het meeste bij vrouwen voor maar het is belangrijk om te weten dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. Vlaszaad bevat een flinke hoeveelheid Omega-3 vetzuren. Hiervan denkt men dat deze het risico op borstkanker en hartziektes verkleinen. Vlaszaad heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die arthritis kunnen tegengaan. Vlaszaad helpt ook tegen prikkelbare darm syndroom. Arhtritis en prikkelbare darm syndroom komen bij vrouwen vaker voor dan bij mannen.
  • Melk – Misschien heb je in reclames voor melk wel eens beroemdheden gezien. Je zou hun advies moeten opvolgen. Melk zit vol met calcium en zoals we al eerder gezien hebben hebben vrouwen calcium nodig omdat zij een groter risico hebben op osteoporose. Sommige melkproducten bevatten ook Vitamine D, en calcium plus Vitamine D is een geweldige combinatie. Deze combinatie helpt osteoporose te verhinderen en verlicht en voorkomt ook de pijnlijke symptomen die soms voor de menstruatie optreden.
  • Zalm – Aan zalm zitten talloze voordelen voor vrouwen. Zalm zit vol met ijzer en omega-3 vetzuren. Vrouwen hebben v——r de menopauze veel ijzer nodig. Omega-3 vetzuren helpen niet alleen borstkanker en hartziektes te voorkomen, maar kunnen ook iemands gemoed verbeteren en constant houden. Sommige onderzoeken geven aan dat Omega-3 vetzuren depressies kunnen bestrijden en het is een feit dat vrouwen vaker depressief zijn dan mannen. Zalm eten is ook ideaal als je in verwachting bent. De Omega-3 vetzuren helpen bij de ontwikkeling van de hersenen waardoor de intelligentie van de ongeboren baby beter wordt.
  • Spinazie – Misschien herinner je je nog dat je als kind van je moeder verplicht spinazie moest eten. Ze had gelijk. Spinazie bevat een hoog gehalte aan magnesium dat de pijnlijke symptomen voorafgaand aan de menstruatie zoals zwelling, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel en gewichtstoename kan verminderen. Spinazie bevat ook krachtige anti-oxidanten (Vitamines A en C), vezels en foliumzuur, die de ontwikkeling van kanker tegengaan. Het zit ook vol met flavano•den die geheugenverlies op latere leeftijd tegengaan, en lute•ne dat staar en netvliesveroudering op latere leeftijd verhindert.
  • Culinaire Marokkaanse Arganolie – Deze olie zit vol met Vitamine E, onverzadigde vetzuren en andere anti-oxidanten. Gebruik deze gezonde olie om over gegrild vlees, gegrilde vis of verse salades te sprenkelen!
Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.