Voed je Kinderen Gezonde Maaltijden!

Voed je Kinderen Gezonde Maaltijden!

Als je een ouder wordt, veranderen je prioriteiten. Je kind wordt je eerste prioriteit en de rest verschuift naar de achtergrond. Als ouder is alleen het beste goed genoeg voor je kind. Je wilt dat ze omgeven zijn door liefde en ze beschermen tegen alles wat hen kan beschadigen. Je wilt dat ze gezond opgroeien en niet ziek worden. De beste manier om te voorkomen dat je kinderen ziek worden, is er voor te zorgen dat ze essentiële voedingsstoffen krijgen via hun dagelijkse maaltijden.

In de huidige wereld worden we omgeven door junk food, en lijden veel kinderen en jonge volwassenen aan verschillende ernstige ziekten, zoals diabetes, en hart- en vaatziekten. Geen enkele ouder zou willen dat hun kind aan één van deze of enig andere ziekte lijdt. Vandaag de dag staan ouders absoluut voor een uitdaging om een goede gezondheid bij hun kinderen te bevorderen. Fast food maaltijden zouden uit het menu verwijderd moeten worden of in ieder geval teruggebracht naar ten minste 1 of tweemaal per maand. Maar met veel ouders die bezig zijn hun werk en het ouderschap te combineren, vinden velen het moeilijk om ervoor te zorgen dat thuis iedere dag gezonde maaltijden voor de kinderen worden bereid.

Maar wat als je nu zou leren dat gezonde maaltijden eigenlijk makkelijk zijn om te bereiden? Moeders en vaders let op dit gezonde en heerlijke recept, waar je samen met je kinderen van kan genieten!

Eenvoudig gezond recept

Je hebt maar een aantal dingen nodig voor dit gezonde gerecht!

Ingrediënten
  • Een mix van groene blad sla – Je kunt een mix van blad sla en romaine sla kopen. Deze groenten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine A, beta-caroteen, vitamine C, vitamine K, foliumzuur, ijzer, calcium, magnesium, kalium en B-complex vitamines. Regelmatige consumptie van verse sla staat erom bekend hart- en vaatziekten, osteoporose, ijzertekort, de ziekte van Alzheimer, bloedarmoede en kanker te voorkomen.
  • Appels – Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van het gezegde een appel per dag houdt de dokter uit de buurt. En met de voedingsstoffen die in appels worden gevonden, zoals vitamine A, C, E, K, B6, B-complex en foliumzuur is dit gezegde zeker waar. Het is het beste om de appels met de huid te eten.
  • Witte wijn azijn – Je hebt net genoeg nodig om de bladeren mee te besprenkelen.
  • Marokkaanse Arganolie – Deze olie zit boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en talrijke anti-oxidanten. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die lichaamscellen beschermt tegen beschadigingen, en essentiële vetzuren zijn goed voor de hersenen en het hart.
  • Kipfilet of vis – Beide zijn grote bronnen van proteïne. Als je kip gebruikt, zorg er dan voor dat je het vel verwijdert. Voor de vis kun je het beste zalm of makreel gebruiken. Maar als je wilt, kun je ook een andere vis gebruiken.
  • Tarwebrood – Om de maaltijd compleet te maken, heb je een bron van koolhydraten nodig en dat is brood.

Voorbereiding

  • Het enige wat je hoeft te doen is de bladeren te scheuren, de appels in blokjes te snijden en ze op een bord te leggen. Besprenkel de bladeren en appels met Marokkaanse Arganolie en witte wijn azijn, en leg het dan even opzij.
  • Kruid de kip of vis met zout en witte wijn azijn. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kip of vis totdat deze bruin is. Snij de kip of vis in hapklare stukjes en meng deze in de salade.
  • Serveren met brood.
Deel dit artikel over gezonde voeding voor kinderen met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]