Vitale Vitamines voor Je Haardos, Lees Hier Welke!

Vitale Vitamines voor Je Haardos

Vitamines zijn macro-voedingsstoffen die het lichaam beschermen tegen schade door oxidatie of door erfelijke invloeden. Ze vormen brandstof voor de dagelijkse lichaamsfuncties en zijn noodzakelijk voor groei en reparatie van cellen. Neem als voorbeeld je haar. Je haar bestaat uit cellen of om precies te zijn uit 91 procent proteïne plus lange strengen aminozuur. Als je haar groeit komen er nieuwe cellen bij en om dit mogelijk te maken heb je veel voedingsstoffen nodig. Het belangrijkste is dat je weet welke vitamines en voedingsstoffen je nodig hebt en ervoor te zorgen dat je die ook binnenkrijgt.

Welke Vitamines zijn Essentieel voor het Haar?

  1. Foliumzuur oftewel Vitamine B9 –Deze voedingsstof voorkomt dat het haar dunner wordt doordat het de celgroei in je lichaam en dus de aanmaak van haar bevordert. Het is bekend dat tekort aan deze vitamine een van de oorzaken is van kaalheid bij mannen. Neem asperges, broccoli, papaya en andere citrusvruchten in je maaltijden op. Deze vormen een goede bron van foliumzuur.
  2. Vitamine A – Deze voedingsstof bevordert groei en herstel van haar. Je haalt je dagelijkse portie vitamine A uit zoete aardappelen, worteltjes of chili’s: paprika, peper of cayennepoeder.
  3. Vitamine E – De anti-oxiderende eigenschappen van Vitamine E houden je immuunsysteem intact en verbeteren de bloedsomloop naar je hoofdhuid. Vitamine E zit in groene bladgroentes. Spinazie of sla bijvoorbeeld zitten vol met Vitamine E. Het zit ook in noten en hele granen.Van al de cosmetische oliën die je vandaag de dag in de winkel kunt kopen bevat Marokkaanse Arganolie de hoogste concentratie Vitamine E. Vanwege deze hoge concentratie Vitamine E is Arganolie geweldig voor het hydrateren en repareren van beschadigd haar. Arganolie bevat ook essentiële vetzuren die als voeding dienen voor haarporiën en haarwortels. Daardoor versterkt het de proteïne verbindingsstructuren in het haar. Arganolie bevordert ook de haargroei.
  4. Vitamine C – Dit is de anti-oxidant die je nodig hebt als je droog of gespleten haar of haaruitval wil verhinderen! Vitamine C helpt het lichaam ook bij de aanmaak van een proteïne die we collageen noemen. Collageen verbindt en ondersteunt je weefsels. Zie collageen maar als lijm die je lichaam bij elkaar houdt. Om haarproblemen te bestrijden heb je ongeveer 100 mg vitamine C nodig, uit je voeding of uit supplementen. Guava’s, kiwi’s, sinaasappelen en mandarijntjes zijn rijk aan vitamine C.
  5. B vitamines – Met name: Niacine (B3), Pantotheenzuur (B5), Vitamine B6 en Vitamine B12. Deze vitamines zijn goed voor de bloedsomloop, verhinderen haarverlies, zorgen dat het haar zijn natuurlijke kleur behoudt en houden de cellen van de haarfollikels gezond. Vitamine B vind je in eieren, biergist en orgaanvlees.

Als je een gezonde haardos wil moet je je lokken de voedingsstoffen geven die deze nodig hebben!

Deel dit artikel over vitamines voor je haar met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]