Verzorging: Zie er op Vaderdag Goed Verzorgd Uit!

Verzorging Zie er op Vaderdag Goed Verzorgd Uit!

Zo af en toe verrassen we onze lezers met een artikel voor mannen. Zeker, de meeste lezers zijn vrouwen maar dat wil nog niet zeggen dat we niet om al die mannen geven! Natuurlijk willen we ook die helpen! We zien maar al te graag dat elke man er altijd op z’n best uitziet! Als je vader of zoon bent, zie er op vaderdag voor deze speciale gelegenheid dan op je best uit!

De markt is overvol met verzorgingsproducten. Daardoor lijkt persoonlijke verzorging soms erg ingewikkeld. Als je er alleen maar gewoon goed uit wil zien, waar moet je als man dan beginnen? We weten allemaal dat de meeste mannen een beetje hulp nodig hebben bij de persoonlijke verzorging. Uitzoeken welke producten je moet kiezen, hoe ze te gebruiken en bekend raken met de ingrediënten die erin zitten zou voor veel mannen wel eens te veel kunnen zijn.

Tips voor de Persoonlijke Verzorging van Mannen

Voor de Huid

  • Was je gezicht twee maal per dag met een milde reiniger. Leer de gewoonte af om zeep op je gezicht en je hals te gebruiken. Zeep bevat ingrediënten die je huid kunnen uitdrogen. De huid op je gezicht en rondom je hals is gevoeliger dan de rest van je huid. Kies bij voorkeur een reiniger die geen alcohol bevat.
  • Hydrateer elke dag je huid. Een bad, de elementen of zweten berooft de huid van zijn natuurlijke oliën. Geef je huid wat vochtinbrengende liefde zodat die niet uitdroogt.
  • Leer de juiste scheertechnieken. – Je wil er op deze speciale dag niet uitzien als een man die jarenlang in de wildernis heeft doorgebracht (of wel). En je wil ook geen sneetjes op je gezicht alsof je door een wild dier bent aangevallen. Deze sneetjes leiden alleen maar tot vervelende ontstekingen.
  1. Was je gezicht met lauw water om de poriën te openen en bedek je gezicht daarna met een warme handdoek.
  2. Gebruik scheerzeep en een dikke scheerkwast. Je hoeft maar een klein beetje scheerzeep op je kin en op je wang te doen. Gebruik indien nodig de kwast om de scheerzeep te verspreiden. Dit maakt de baardharen zacht en zorgt dat ze van de haarwortel loskomen. Blijf ongeveer 3 minuten borstelen.
  3. Het ouderwetse open scheermes is ideaal voor het scheren. Nat scheren is so-wie-so beter dan scheren met een scheerapparaat. Bij een gemiddeld Gillette scheersysteem moet je elke week het scheermesje vervangen.
  4. Strek de huid van je kin niet tijdens het scheren. Eigenlijk zou je zelfs het omgekeerde moeten doen. Zorg dat je huid tijdens het scheren los en ontspannen is.
  5. Je eerste scheerbeweging zou in de richting van de baardharen moeten zijn en de tweede beweging in omgekeerde richting. Breng als je aan de tweede scheerronde begint opnieuw scheerzeep aan en borstel ongeveer een minuut lang.
  6. Een mesje op je huid is geen lolletje. Wrijf Marokkanse Arganolie over je huid. Deze olie is een krachtige moisturizer die vol zit met voedingsstoffen die o zo goed zijn voor de huid. Arganolie bevat Vitamine E, essentiële vetzuren, Polyfenolen, Sterolen en andere voedingsstoffen die de huid genezen, beschermen en gezond houden.
Deel dit artikel over hoe er op vaderdag goed uit te zien met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]