Verzorg je Huid met deze Winterse Huidverzorgingstips

Verzorg je Huid met deze Winterse Huidverzorgingstips

Het winterseizoen brengt gure wind en vrieskou. Dit kan erg slecht voor je huid zijn, vooral voor de gevoelige huid van je gezicht. Dan is er nog de verwarming in huis en op kantoor die ook al niet al te best is voor je huid, en vooral weer van je gezicht. Droge en schilferige huid plus huiduitslag komt in het winterseizoen vaak voor.

Wat kun je nu doen om je huid te beschermen? Naar een tropisch land verhuizen alleen maar om de schadelijke effecten van de wintermaanden voor te blijven is een erg duur idee en eerlijk gezegd ook niet al te slim. Hier volgen enkele tips hoe je tijdens de maanden van bittere kou en gure wind beter voor je huid kunt zorgen.

Oplossingen Voor Je Huid In de Winter

  • Hou de huid gehydrateerd. Dit is de belangrijkste stap bij het gezond en mooi houden van de huid, met name wanneer de winter in zijn volle glorie aanwezig is en de temperatuur omlaag gaat. Gebruik een krachtig vochtinbrengend product zoals Arganolie. Arganolie zit boordevol hydraterende en voedzame componenten. Ook beschermt deze olie de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling en vrije radicalen. De anti-oxidanten in Arganolie houden de huid jong.
  • Gebruik lauwwarm water bij douche of bad. Jazeker, het kan buiten behoorlijk koud zijn en zelfs vriezen, maar dat is nog geen reden om ruw met je huid om te gaan en te baden of douchen met heet water. Het warme water berooft alleen maar de huid van zijn natuurlijke vocht. Je houdt dan dus een droge huid over.
  • Was je gezicht met lauw water. Of misschien is koud water nog wel beter. Het koude water op je gezicht maakt de huid wakker.
  • Sla de zonnebrandlotion nooit over. Verbaasd door dit advies? Veel mensen denken nog steeds dat zonnebrandlotion alleen maar voor in de zomer is of voor op het strand. Dat is beslist niet waar. De Ultra Violette straling van de zon, die rimpels en lijntjes veroorzaakt, kan door dikke wolken heen dringen en dezelfde schade aan je huid toebrengen als op een zonnige dag. Smeer je in met zonnebrandlotion van beschermingsfactor 15 of zelfs 30. Je beschermt je huid dan niet alleen tegen rimpels, lijntjes of vlekken. Je voorkomt ook dat je huidkanker krijgt door de UV straling van de zon.
  • Draag goed beschermende kleding. Ga niet slecht gekleed naar buiten, de kou en gure wind in. Draag als je naar buiten gaat handschoenen, meerdere lagen kleding, een winterjas, warme sokken, winterlaarzen, een broek, een sjaal en een capuchon.
  • Bescherm ook je lippen. De bittere kou doet je lippen springen. Gebruik lippenbalsem of lippenstift die beschermt tegen de zon. Als je make up gebruikt, kies dan ook make up met bescherming tegen de zon.

Dit zijn zo enkele eenvoudige tips die je huid tijdens de bitter koude wintermaanden gezond houden.

Deel dit artikel over winterse huidverzorgingstips met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]