Verzorg je huid tijdens de zwangerschap met deze tips

Zwangere Vrouw Met Handen Op Buik

Elke zwangerschap is weer anders, maar één ding is bij iedereen gelijk: Je krijgt met veel veranderingen in je lichaam te maken. Ook je huid blijft in deze periode niet ongemoeid. Het is daarom erg belangrijk om extra goed voor jezelf en daarmee je baby te zorgen. Je wilt echter liever geen rommel gebruiken die je kleintje negatief kan beïnvloeden. Hoe kun je tijdens de zwangerschap het beste voor je huid zorgen en de meest voorkomende symptomen vermijden?

Melasma

Wat is het?

Melasma zijn gepigmenteerde vlekken op het gezicht of andere delen van het lichaam. Deze vlekken zijn licht- tot donkerbruin van kleur en kunnen verschillen in grootte. Er zijn een paar mogelijke oorzaken bekend. Zo kan het zijn dat de verhoogde hormoonlevels ervoor zorgen dat de productie van melanine omhoog gaat en je daardoor gevoeliger bent voor zonlicht. Het is ook mogelijk om de vlekken te krijgen door slechte eetpatronen of een hoge mate van stress.

Wat kun je doen?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om melasma te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om uit de zon te blijven en een goede zonnecrème te gebruiken als je wel de zon ingaat. Hiermee bescherm je je huid tegen de schadelijke UV stralen. Laat daarnaast door de dokter checken of je niet te weinig proteïne, vitamine B12 of ijzer in je bloed hebt. Als dit zo is, kun je het goed aanvullen. Probeer tot slot jezelf regelmatig te ontspannen en laat je gerust verwennen door je partner. Heerlijk voor jezelf en je baby.

Zwangere Vrouw in Boom

Spataderen en gebroken bloedvaten

Wat is het?

Spataderen en gebroken bloedvaten zijn aderen die duidelijk door je huid heen te zien zijn. Ze komen naar voren omdat het volume in je bloed stijgt en de baby druk op je aderen uitoefent. Sommige spataderen verdwijnen gewoon weer na de zwangerschap en anderen zullen ook daarna nog bij je blijven.

Wat kun je doen?

Je kunt spataderen proberen tegen te gaan door jezelf voldoende steun te geven, zodat je lichaam de baby goed kan dragen. Ga hiernaast verstopping tegen door voldoende vezels te blijven eten en gewoon naar de wc te gaan wanneer je de behoefte daartoe voelt. Doe je voeten omhoog wanneer dat mogelijk is en zit niet gekruist. Het helpt ook om het voeteneinde van je bed tien centimeter te verhogen. Blijf in beweging, vooral zwemmen is bij zwangerschap een hele goed optie. Acupunctuur kan ook het bloed weer goed laten stromen. Door al deze tips goed toe te passen, kun je spataderen tot een minimum beperken.

Verwen jezelf

Het allerbeste advies voor elke zwangere vrouw is nog steeds: verwen jezelf. Neem warme baden, laat je masseren en relax. Een kind baren is niet niks en vraagt veel van je. Maak het jezelf daarom zo comfortabel nodig en geef jezelf cadeautjes zoals arganolie. Hiermee verwen je je huid op een natuurlijke wijze en maak je jezelf sterker.

Aan welk advies heb jij het meest gehad? Deel het met je zwangere vriendinnen.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]