Verwaarloos je Nagels Niet! Zorg Voor Ze!

Verwaarloos je Nagels Niet!

We kunnen onze nagels in veel verschillende kleuren lakken, maar waar we het meest op zouden moeten letten is om ze gezond te houden. Nagelverzorging is essentieel in de persoonlijke verzorging. Het maakt niet uit hoe mooi je jezelf hebt opgemaakt, hoe goed je kleren bij elkaar passen en hoe goed je haar zit. Als je nagels vies en niet goed verzorgd zijn, zal de indruk die je maakt niet al te goed zijn. Zelfs als je het niet zo belangrijk vindt wat anderen van je denken, zou je nog steeds voor je nagels moeten zorgen, omdat ze ons een hele goede dienst bewijzen. Nagels beschermen de zachte huid van onze vingers en je kunt vervelende infecties en ziekten oplopen door gescheurde of gebroken nagels en vuil dat onder je nagels zit.

De verzorging waar je nagels behoefte aan hebben

  • Laat de nagelverzorging niet volledig over aan je bezoekjes aan de nagelstudio. Tussen deze bezoekjes door zou je ook zelf voor je nagels moeten zorgen. Het is eigenlijk beter als je de verzorging zelf op je neemt. Eén van de beste dingen die je kunt gebruiken als je je nagels verzorgt, zijn organische producten. Organische producten bevatten geen agressieve chemicaliën die je nagels zwak en broos kunnen maken. Vergeet niet dat veel persoonlijke verzorgingsproducten boordevol chemicaliën zitten die giftig zijn voor het menselijk lichaam.Het gebruiken van een organisch product dat vrij is van giftige ingrediënten is de beste manier om je nagels te verzorgen. Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E dat de nagelriemen verzorgt en hydrateert. De olie versterkt tevens de nagels, dus je zult geen problemen hebben met regelmatig breken, omkrullen en splitsen.

Bekijk hier onze instructie video voor de beste manier om arganolie op je nagels aan te brengen!

  • Zorg ervoor dat je je nagels regelmatig knipt. Je nagels vijlen en kort houden is de beste manier om te voorkomen dat je nagels breken en krullen.
  • Blootstelling aan chemicaliën kan je nagels ruïneren. Dus als je gaat afwassen of de was gaat doen, zorg er dan voor dat je iets beschermends aantrekt. Ik bedoel natuurlijk voor je nagels. Trek een paar katoenen of rubberen handschoenen aan als je huishoudelijke werkzaamheden verricht. Zorg ervoor dat je ze maximaal 30 minuten aanhebt. Overmatige blootstelling aan water en vocht kan je nagels ook beschadigen, dus zorg ervoor dat je handen zo vaak als je kunt droog zijn. Lang een bad of douche nemen is niet ideaal als je ze sterk en gezond wilt houden. Draag beschermende handschoenen die geschikt zijn voor bij het tuinieren of timmeren.
  • Als je een geïnfecteerde nagel hebt, gebruik dan niet dezelfde nagelknipper voor de andere niet-geïnfecteerde nagels. Dit om te voorkomen dat de andere nagels ook geïnfecteerd zullen raken.
  • Voeten moeten ook droog gehouden worden. Als je zweetvoeten hebt, gebruik dan een poeder tegen transpireren om te voorkomen dat je sokken helemaal nat en je nagels compleet vochtig worden. Vergeet niet dat bacteriën goed gedijen in een vochtige omgeving. Je kunt gemakkelijk voetschimmel en andere infecties aan je voeten oplopen als je dit zweetprobleem niet behandelt. Pak je zweetprobleem aan door je voeten dagelijks minstens 20 minuten te weken in warm water met soda. Je kunt ook een dermatoloog raadplegen voor dit probleem. Laat je voeten daarnaast ademen door vaker open sandalen of teenslippers te dragen.
Deel dit artikel over nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!