Vermijd deze Misstappen in Huidverzorging

Vermijd deze Misstappen in Huidverzorging

Vrouwen winden zich op over het geheim van een gladde en zuivere huid. Een gladde en zuivere huid is echt mogelijk en het is eigenlijk best gemakkelijk te verwezenlijken. Als je het echt beu bent om steeds weer nieuwe puistjes te zien, of om te zien hoe je huid langzaam een kunstwerk van lijntjes aan het worden is, dan moet je opletten hoe je je huid verzorgt. Misschien ben je meer aan het schaden dan beschermen.

Huidverzorging Misstappen

Als je een zuivere en gladde huid wilt, vermijd dan de volgende dingen:

  • Slapen met je make-up op – Dit is een van de slechtste dingen die je voor je huid kunt doen. Het maakt niet uit hoe moe of slaperig je bent, je moet er altijd voor zorgen dat je je huid van make-up ontdoet. Make-up is een val voor stof, vuil en olie. Als je het ‘s nachts laat zitten, zal vuil, stof en olie je poriën verstoppen. En dan is er nog het feit dat sommige ingrediënten van cosmetische producten je huid kunnen irriteren. Het vertraagt ook de verjonging van huidcellen.
  • Sterke gezichtsreinigers – Niet alle gezichtreinigers op de markt zijn werkelijk goed voor je huid. Sommigen zijn zo sterk dat je huid geïrriteerd raakt. Je moet ook nooit zeep gebruiken als gezichtsreiniger. Zeep verwijderd vuil en olie, maar maken je huid ook erg droog. Gebruik ook geen astringentia die op alcohol zijn gebaseerd, omdat dit je huid echt martelt.
  • Piepschoon – Het piepschone gevoel krijg je door een teveel aan twee dingen. Ofwel te veel je gezicht wassen of het gebruik van te veel gezichtsreiniger. Als je je huid piepschoon maakt, zet je je huid alleen maar aan om olie te produceren om die droogheid aan te gaan.
  • Je huid niet bevochtigen – Dit is een grote Nee. Nadat je uit de douche komt, zou je wat liefde en verzorging op je huid moeten aanbrengen in de vorm van moisturizer. Kies ervoor om Arganolie te gebruiken. Arganolie is eigenlijk een gezonde voeding voor je huid dankzij haar componenten zoals essentiële onverzadigde vetzuren, vitamine E en antioxidanten die helpen de huid gezond te houden. Deze olie kan voor je gezicht en je hele lichaam gebruikt worden.
  • Er nog eentje opsteken – Ja, we hebben het over sigaretten. Roken vertraagt de aanmaak van collageen. Collageen is wat je huid zijn elasticiteit en gladheid geeft. Als je rookt, worden de bloedvaten die dicht onder de huid zitten, vernauwd en dus wordt de huid beroofd van zuurstof. Zonder zuurstof en collageen is het resultaat rimpels op de huid en dat leerachtige gevoel en uiterlijk.
  • Zonnebrand bescherming negeren – Het is niet alleen iedere keer dat je naar het strand gaat, dat je zonnebrand lotion op moet doen. Je moet het iedere keer dat je je huis verlaat gebruiken. De schadelijke UV stralen van de zon dringen tot diep in de huid door en vernielen DNA en collageen, en ontnemen het lichaam ook van belangrijke voedingsstoffen. Als je rimpels, zonnevlekken en verkleuring wilt vermijden, gebruik dan steeds als je het huis verlaat zonbescherming. Vergeet niet op het opnieuw aan te brengen als je al lange tijd in de zon bent.

Nu dat je weet wat je moet vermijden, kan je meteen je huid gaan verzorgen en die gladde, zuivere en zachte huid krijgen.

Deel dit artikel over misstappen in de huidverzorging met je vrienden! Sharing is caring!